Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι Αγανακτισμένοι (Indignados) στους κινηματογράφους

Οι Αγανακτισμένοι (Indignados) στους κινηματογράφους

Η ταινία «Οι Αγανακτισμένοι» (Indignados) σε σκηνοθεσία Tony Gatlif θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη …

5 Απριλίου 2012.


Σύνοψη


Με έμπνευση από το μπεστ σέλερ «Αγανακτήστε!» του διπλωμάτη και συγγραφέα Στεφάν Εσέλ και συνδυάζοντας μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ , ο Τόνι Γκάτλιφ αναδεικνύει την κοινωνική παθογένεια, το οικονομικό αδιέξοδο και το αβέβαιο πεπρωμένο της Ευρώπης. Οδηγός του, ένα σύμβολο-θύμα του καπιταλισμού: μια αφρικανή μετανάστρια που περιπλανιέται στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία και συναναστρέφεται με τους «αποκλεισμένους» της ευρωπαϊκής κοινότητας (μετανάστες, αστέγους), αλλά και με τους αγανακτισμένους κάθε εθνικότητας που διεκδικούν την ελπίδα για αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ Indignados του Τόνι Γκάτλιφ με θέμα το κίνημα των αγανακτισμένων άνοιξε την αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης – «Εικόνες του 21ου αιώνα».

 


Φιλμογραφία

• Indignados  (ντοκιμαντέρ)  2012
• Korkoro  2009
• Transylvania  2006
• Exils 2004
• Visions of Europe (απόσπασμα στο "Paris by Night") 2004
• Swing  2002
• Vengo  2000
• Je suis né d\'une cigogne  1999
• Gadjo dilo  1997
• Mondo 1995
• Lucumi, l\'enfant rumbeiro de Cuba (μικρού μήκους)  1995
• Latcho Drom (ντοκιμαντέρ) 1993
• Gaspard et Robinson  1990
• Pleure pas my love  1989
• Rue du Départ  1986
• Les princes  1983
• Canta Gitano (μικρού μήκους)  1982
• La terre au ventre  1979
• La tête en ruines  1975

 

Συντελεστές
 

 

Σκηνοθεσία: Tony Gatlif
Πρωταγωνιστεί: Mamebetty Honoré Diallo
Παραγωγοί: Chris Bolzli, Georges Fernandez, Tony Gatlif, Romain Malbosc, Delphine Mantoulet, Claudie Ossard, Matilde Rubio
Φωτογραφία: Colin Houben, Sébastien Saadoun
Μοντάζ: Stéphanie Pédelacq
Ήχος: Pierre Bompy, Jean-Barthelemy Velay, Philippe Welsh, Adam Wolny
Μουσική: Valentin Dahmani, Delphine Mantoulet  
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Νοσταλγώντας το φως, του Πατρίσιο Γκουζμάν
19.09.2016 13:24
Η ΑΜΑ Films παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Καννών του σημαντικού Χιλιανού σκηνοθέτη Πατρίσιο Γκουζμάν, Νοσταλγώντας το φως (NOSTALGIA DE LA CRUZ), από 22 Σεπτεμβρίου 2016 στους κινηματογράφους Άστυ και Πτι Παλαί.
Free To Run, του Πιέρ Μοράθ
11.05.2016 10:50
Η Danaos Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 12 Μαΐου 2016 το ντοκιμαντέρ Free To Run σε σκηνοθεσία του Πιέρ Μοράθ.
This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου
05.05.2016 11:14
Το ντοκιμαντέρ This is not a coup του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου έρχεται στους κινηματογράφους από τις 12 Μαΐου 2016.
«Η Αθήνα από κάτω»: Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων, του Τάκη Μπαρδάκου
19.04.2016 14:04
Η NEW STAR προβάλλει από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στους κινηματογράφους, την ταινία του Τάκη Μπαρδάκου, «Η Αθήνα από κάτω»: το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων.