Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ στοχεύοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη νεοελληνικών έργων και παράλληλα να φέρουν κοντά συγγραφείς και

κοινό ανοίγουν τον κύκλο Αναγνώσεων Νεοελληνικών Έργων κάνοντας έναρξη με το έργο του Νίκου Περέλη «Φελάχα Γιουλαλάμ» την Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου, στις 18.00).


Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και το δημιουργό του και να ταξιδέψει μέσα από τη γραφή και τη ζωντάνια της ανάγνωσης. Η ανάγνωση των έργων από τους ίδιους τους συγγραφείς, συμβάλει σε μια βαθύτερη κατανόηση της ουσίας και του νοήματος τους και επιπλέον φέρνει τις δύο πλευρές (συγγραφέας-κοινό) σε άμεση και κατά συνέπειαν σε καλύτερη επικοινωνία.

 


Λίγα λόγια για το έργο

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΕΛΑΧΑΣ

Το παλιό τραγούδι "η Φελάχα Γιουλαλάμ" γίνεται, στο έργο αυτό, σύμβολο μιας εποχής, που δημιούργησε και οικοδόμησε τις συνθήκες που μας οδήγησαν στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης, της διαστρεβλωμένης καθημερινότητας, στην απομόνωση και στο εξοργιστικό συνονθύλευμα ατομικισμού, τεχνοκρατίας, καταναλωτισμού και διαφθοράς.

 


Στο δρόμο προς την πλαστή ευημερία, εγκλωβιστήκαμε όλοι και μόλις τώρα ανακαλύψαμε ότι στη πορεία αυτή, χάσαμε τη ψυχή μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας.

 


Γιατί αφήσαμε να διαχειριστούν αυτή την πορεία άνθρωποι διαβρωμένοι, σαν αυτούς που παρουσιάζει το "Σύνδρομο της Φελάχας".
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας
27.05.2016 14:25
Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από το Εθνικό Θέατρο.
Πέντε δυνατές πρεμιέρες για το ΚΘΒΕ τον Ιανουάριο
30.12.2015 11:12
Τρεις νέες παραγωγές ξεκινούν τον Ιανουάριο στις σκηνές του ΚΘΒΕ. Παράλληλα, το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με δύο έργα, ενώ για πρώτη φορά εντάσσεται στο ρεπερτόριό του παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά. Η περιοδεία αυτή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.