Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ στοχεύοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη νεοελληνικών έργων και παράλληλα να φέρουν κοντά συγγραφείς και

κοινό ανοίγουν τον κύκλο Αναγνώσεων Νεοελληνικών Έργων κάνοντας έναρξη με το έργο του Νίκου Περέλη «Φελάχα Γιουλαλάμ» την Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου, στις 18.00).


Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και το δημιουργό του και να ταξιδέψει μέσα από τη γραφή και τη ζωντάνια της ανάγνωσης. Η ανάγνωση των έργων από τους ίδιους τους συγγραφείς, συμβάλει σε μια βαθύτερη κατανόηση της ουσίας και του νοήματος τους και επιπλέον φέρνει τις δύο πλευρές (συγγραφέας-κοινό) σε άμεση και κατά συνέπειαν σε καλύτερη επικοινωνία.

 


Λίγα λόγια για το έργο

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΕΛΑΧΑΣ

Το παλιό τραγούδι "η Φελάχα Γιουλαλάμ" γίνεται, στο έργο αυτό, σύμβολο μιας εποχής, που δημιούργησε και οικοδόμησε τις συνθήκες που μας οδήγησαν στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης, της διαστρεβλωμένης καθημερινότητας, στην απομόνωση και στο εξοργιστικό συνονθύλευμα ατομικισμού, τεχνοκρατίας, καταναλωτισμού και διαφθοράς.

 


Στο δρόμο προς την πλαστή ευημερία, εγκλωβιστήκαμε όλοι και μόλις τώρα ανακαλύψαμε ότι στη πορεία αυτή, χάσαμε τη ψυχή μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας.

 


Γιατί αφήσαμε να διαχειριστούν αυτή την πορεία άνθρωποι διαβρωμένοι, σαν αυτούς που παρουσιάζει το "Σύνδρομο της Φελάχας".
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τιτανομαχίες, της Νατάσας Σίδερη στο Εθνικό Θέατρο
13.02.2017 17:17
Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Ελληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το δεύτερο έργο «Τιτανομαχίες» της Νατάσσας Σίδερη στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 1 έως και 11 Μαρτίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Υρώς Μανέ.
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.