Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Ο Νίκος Περέλης διαβάζει το έργο Φελάχα Γιουλαλάμ στις Μορφές Έκφρασης

Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ στοχεύοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη νεοελληνικών έργων και παράλληλα να φέρουν κοντά συγγραφείς και

κοινό ανοίγουν τον κύκλο Αναγνώσεων Νεοελληνικών Έργων κάνοντας έναρξη με το έργο του Νίκου Περέλη «Φελάχα Γιουλαλάμ» την Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου, στις 18.00).


Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και το δημιουργό του και να ταξιδέψει μέσα από τη γραφή και τη ζωντάνια της ανάγνωσης. Η ανάγνωση των έργων από τους ίδιους τους συγγραφείς, συμβάλει σε μια βαθύτερη κατανόηση της ουσίας και του νοήματος τους και επιπλέον φέρνει τις δύο πλευρές (συγγραφέας-κοινό) σε άμεση και κατά συνέπειαν σε καλύτερη επικοινωνία.

 


Λίγα λόγια για το έργο

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΕΛΑΧΑΣ

Το παλιό τραγούδι "η Φελάχα Γιουλαλάμ" γίνεται, στο έργο αυτό, σύμβολο μιας εποχής, που δημιούργησε και οικοδόμησε τις συνθήκες που μας οδήγησαν στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης, της διαστρεβλωμένης καθημερινότητας, στην απομόνωση και στο εξοργιστικό συνονθύλευμα ατομικισμού, τεχνοκρατίας, καταναλωτισμού και διαφθοράς.

 


Στο δρόμο προς την πλαστή ευημερία, εγκλωβιστήκαμε όλοι και μόλις τώρα ανακαλύψαμε ότι στη πορεία αυτή, χάσαμε τη ψυχή μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας.

 


Γιατί αφήσαμε να διαχειριστούν αυτή την πορεία άνθρωποι διαβρωμένοι, σαν αυτούς που παρουσιάζει το "Σύνδρομο της Φελάχας".
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας
27.05.2016 14:25
Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από το Εθνικό Θέατρο.