Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Αθηνά Καστρινάκη (Εράτειο Ωδείο)

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Αθηνά Καστρινάκη (Εράτειο Ωδείο)

Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει τη συναυλία της μέτζο σοπράνο, Αθηνάς Καστρινάκη από το Εράτειο Ωδείο …

την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

 

 

Η συναυλία εντάσσεται στο νέο θεσμό της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη» όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Παρασκευή 6 Απριλίου
Αθηνά Καστρινάκη (μέτζο σοπράνο)
(Εράτειο Ωδείο)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- W. A. Mozart: “Voi che sapete” από την όπερα «Le Nozze di Figaro»
- Camille Saint-Saëns: “Mon cœur s’ouvre á ta voix” από την όπερα «Samson et Dalila»
- Ambroise Thomas: “Connais-tu le pays” από την όπερα «Mignon»
- Jules Massenet: “Va, laisse couler mes larmes” από την όπερα «Werther»
- Georges Bizet: “Près des remparts de Séville” από την όπερα «Carmen»
- Georges Bizet: “Les tringles de sistres tintaient” από την όπερα «Carmen»
- Jacques Offenbach: “Ah, quel dîner!“ από την όπερα «La Périchole»

Αθηνά Καστρινάκη, μέτζο σοπράνο
Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάριος Καζάς

 

 

Βιογραφικά
ΑΘΗΝΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ

Η Αθηνά Καστρινάκη είναι mezzo soprano, διπλωματούχος Μονωδίας με Α’ βραβείο και Άριστα παμψηφεί (τάξη Χριστίνας Σπηλιακοπούλου, Εράτειο Ωδείο). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την Elena Obraztsova (Ωδείο Αθηνών) και τον Ruggero Raimondi (Universität Mozarteum Salzburg). Φέτος, έγινε δεκτή στο Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, συμμετέχει στο σχήμα κωμικής όπερας, «opera.κωμ».

 


Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με την Εθνική Λυρική Σκηνή , με καλλιτέχνες όπως ο Μάριος Φραγκούλης και η Καλλιόπη Βέτα, και με έλληνες συνθέτες (Ι. Μπενάκης, Κ. Λιάκουρης, Γ. Δεσποτίδης, κ.ά.). Αποτέλεσε μέλος της χορωδίας της ΔΕΗ, υπό τον μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα, κατά την περίοδο 2007-2008. Η πρώτη της δισκογραφική συνεργασία πραγματοποιήθηκε το 2007, με τη δεκαμελή χορωδία «Τροβαδούροι Δωματίου Καλλιτεχνικού Ομίλου Αθηνών», του συνθέτη και στιχουργού Ιωσήφ Μπενάκη .
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.