H ατομική έκθεση του εικαστικού Χάρη Πάλλα με τίτλο \”Μία ηλιόλουστη νύχτα\” εγκαινιάζεται στην γκαλερί fizz, στις 12 Φεβρουαρίου.

H ατομική έκθεση του εικαστικού Χάρη Πάλλα με τίτλο \”Μία ηλιόλουστη νύχτα\” εγκαινιάζεται στην γκαλερί fizz, στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Χάρης Πάλλας παρουσιάζει έργα κυρίως φωτογραφικά. Τα εγκαθιστά στο χώρο με τρόπο που να επιτίθενται στον θεατή, αντί να τον περιμένει να τα ανακαλύψει. Οι δημιουργίες του μοιάζουν με υπενθυμίσεις σε μια διαδρομή στο ασυνείδητο, που αναδύονται για να θεραπεύσουν μια μνήμη κορεσμένη και αλεσμένη από τις εναλλασσόμενες διαφημιστικές εικόνες νυχτερινού μητροπολιτικού μυστηρίου και καθημερινής μιζέριας.

«Ο Πάλλας απαιτεί να δεχτούμε ορισμένους όρους προσήλωσης στις εικόνες, ώστε να εκτιμήσουμε συνολικά τη συνθήκη της θέασης: Τα συμβολικά του στιγμιότυπα, αιφνίδιες στάσεις της αντίληψης, είναι τα σημεία στίξης στο σκοτάδι μιας μελετημένης εκθεσιακής εμπειρίας», γράφει χαρακτηριστικά για την έκθεση η επιμελήτρια της, Λία Γυιόκα.

Ο Χάρης Πάλλας γεννήθηκε το 1978 στη Γερμανία. Από το 2002-2007 σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2003 πήρε υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος ενώ το 2006 κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μυθοπλασίας στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φίλμ & Βίντεο Μικρού Μήκους της Νάουσας.

Εργα του υπάρχουν στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Λεωνίδα Μπέλτσιου και της Πινακοθήκης Μάργαρη.

info
12 Φεβρουαρίου- 8 Μαρτίου 2008
fizz gallery- Βαλαωρίτου 9Γ Αθήνα, τηλ.210-3607598,
Fax 210-3607546, e-mail:info@fizzgallery.gr
Ωρες λειτουργίας:12.00-21.00, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή& Δευτέρα κλειστά