Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Bandoneando Trio στο Half Note Jazz Club

Bandoneando Trio στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει το Bandoneando trio (δύο μπαντονεόν και πιάνο) αποτελούμενο από τους Ηρακλή Βαβάτσικα,

Λευτέρη Γρίβα και Θωμά Κοντογεώργη από την Παρασκευή 06/04 μέχρι την Kυριακή 08/04.

 

To Bandoneando είναι ένα νεοσύστατο trio (δύο μπαντονεόν και πιάνο) που «στρέφει τα φώτα» στον πρωταγωνιστή του tango… το bandoneon! Μεταγράφοντας τα γνωστότερα tangos για 2 bandoneon, δίνει έμφαση στην τεχνοτροπία του παιξίματος των οργάνων και στις ιδιαιτερότητες του ήχου τους.

 

 

Αρέσκεται στα «παιχνίδια» των 2 bandoneon: στον τρόπο που συνδιαλέγονται, που μπλέκονται, που κοντράρονται, που αλληλοσυμπληρώνονται… ακριβώς όπως τα δύο σώματα την ώρα που χορεύουν. Το μόνο όριο - πέρα από κάποιους κανόνες ύφους και μορφής - είναι τα όρια της φαντασίας και του πάθους. Όταν η ιστορία ενός πολιτισμού ταξιδεύει από στόμα σε στόμα και από ήπειρο σε ήπειρο, μπορεί και να μετουσιωθεί σε κάτι μυθοπλαστικό που διεγείρει τις αισθήσεις και το ενδιαφέρον για νέες αναζητήσεις. Τέτοια είναι η ιστορία του tango που διεκδικήθηκε από Αργεντινούς, Γάλλους, Άγγλους ακόμα και από Ιάπωνες.

 

 

Χαρμάνι πολιτιστικό με επιδράσεις από Ισπανία, Ιταλία και Αφρική, το tango βρήκε διέξοδο  μέσα από το νοσταλγικό ήχο του bandoneon, που εξέφραζε όλα όσα ποιητές και χορευτές  αναζητούσαν στις λαϊκές συνοικίες του Buenos Aires, αλλά  και πέρα απ’ αυτές. Μέσα από την ποιητική του tango και τον ήχο του bandoneon, ξεδιπλώνονται οι σημαντικότερες διαστάσεις της μεταφυσικής ενός χορού που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της Αργεντινής. Ο ακροατής, μπορεί νοερά να μεταφερθεί στον τόπο εκείνο που άσκησε σημαντική επίδραση σε όλο τον κόσμο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

 

 

Οι μουσικοί της ομάδας Bandoneando, Ηρακλής Βαβάτσικας (bandoneon), Λευτέρης Γρίβας (bandoneon) και Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο) προσφέρουν, μέσα από το ρυθμό και τις μελωδίες του tango, ένα οδοιπορικό στις πιο ξεχωριστές  δημιουργίες καλλιτεχνών, που με τη μουσική τους καθιέρωσαν το tango ως μια από τις σημαντικότερες γλώσσες επικοινωνίας.


 
Ηρακλής Βαβάτσικας: bandoneon
Λευτέρης Γρίβας: bandoneon
Θωμάς Κοντογεώργης: πιάνο

 

Guests:


Μόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι
Μαργαρίτα Πλέσσα & Leonardo Gomez: Χορός

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!