Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ο ουρανός Κατακόκκινος - Σ εσάς που με ακούτε με τη Λυδία Κονιόρδου στον Προσωρινό

Ο ουρανός Κατακόκκινος - Σ εσάς που με ακούτε με τη Λυδία Κονιόρδου στον Προσωρινό

Η Ομάδα Χρώμα θα παρουσιάσει στον χώρο "Προσωρινός" την παράσταση "Ο ουρανός Κατακόκκινος- Σ\' εσάς που με ακούτε", της Λούλας

Αναγνωστάκη (παράσταση αποτελούμενη από τα δύο έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, «Ο ουρανός κατακόκκινος» και «Σε σας που με ακούτε») με την Λυδία Κονιόρδου από Κυριακή 22 Απριλίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.

 

 

"Ακούστε με καλά... Εσείς απ\' όλα τα μέρη του κόσμου... δέκα χρόνια για το τίποτα... εγώ δεν θέλω να είμαι μέσος όρος... τίποτα από ό, τι έχουν αυτοί δεν με συγκινεί...εγώ... κάνω τη δική μου επανάσταση... η ψαλίδα ανοίγει... οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι... με παράτησαν αβοήθητη...με ανάγκασαν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο παιδιά... Πειράζει που μιλάω για τα προσωπικά μου;

 

 

Τρεις γυναίκες. Η Σοφία, η Σοφία Αποστόλου , η Έλσα. Τρεις προσωπικές ιστορίες. Ζωές στοιβαγμένες μέσα σε διαμερίσματα. Το προσωπικό που γίνεται καθολικό. Παρέλαση. Υδρορροές. Θόρυβοι. Τρεις γυναίκες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σ\' ένα μέλλον. Εξόριστες, μετέωρες, σ\' ένα πουθενά...

 

 

Συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθέσια: Κωνσταντίνος Χατζής
Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου: Βασίλης Γεροδήμος
Χορογραφία - Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Φωτισμός: Δημήτρης Οικονόμου
Φωτογραφίες - Οργάνωση Παραγωγής: Γεωργία Λένη

 

 

Στο ρόλο της Σοφίας, της Σοφία Αποστόλου, της \'Ελσας η Λυδία Κονιόρδου


Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

Συμμετέχουν:


Αντιγόνη Νάκα
Αντώνης Κυριακάκης
Γαβριήλ Σφαιρόπουλος
Δανάη Αγγελάτου
Ειρήνη Λαμπράκη
Ελένη Πανοπούλου
Θάλεια Χαραρά
Θωμάς Πανδής
Κέλυ Γιακουμάκη
Κωνσταντίνος Βασιλείου
Μαρία Μπάεβα
Μίλτος Τζώρτζης
Παύλος Πιερρόπουλος
Χριστίνα παχή

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Είμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα στο Βασιλικό Θέατρο
28.12.2016 13:19
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί την παράσταση «Είμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα», σε σκηνοθεσία Σαράντου Ζερβουλάκου για λίγες παραστάσεις που θα δοθούν στο Βασιλικό Θέατρο.
Ομοερωτική Ποίηση, του Θωμά Διάφα στον Προσωρινό
17.10.2016 10:49
Η Ομοερωτική Ποίηση του Θωμά Διάφα γίνεται παράσταση και παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου 2016 στον Προσωρινό.
«Είμαι σαν εσάς, Λατρεύω τα μήλα» της Theresia Walser στο θέατρο Αυλαία
20.09.2016 14:59
«Eίμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα» («Ich bin wie ihr, ich liebe Äpfel») ονομάζεται το θεατρικό έργο της Θηρεσίας Βάλζερ (Theresia Walser), που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αυλαία από τις 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα Δούμε στο θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού
29.02.2016 11:37
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη: 2ος κύκλος στο Θέατρο Σημείο
11.02.2016 17:08
Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μεγάλου αφιερώματος «2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Δεκέμβριο 2015, με αφορμή τα 50 χρόνια της συγγραφέως στο θέατρο, το οποίο περιλάμβανε εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, καθώς και προβολές ιστορικών παραστάσεων των έργων της στο Θέατρο Τέχνης, και κατόπιν της ιδιαίτερης απήχησης που είχε στο κοινό η παρουσίαση του θεατρικού της έργου «Σ’ εσάς που με ακούτε» -12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα- ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης επανέρχεται με το ίδιο έργο σε ένα δεύτερο κύκλο περιορισμένων παραστάσεων από 29 Φεβρουαρίου 2016 στο Θέατρο Σημείο.