Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Σπιρτόκουτο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Η κυπριακή, θεατρική εκδοχή της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

Το Σπιρτόκουτο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Η κυπριακή, θεατρική εκδοχή της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), το πρώτο επαγγελματικό περιφερειακό θέατρο

της Κύπρου παρουσιάζει στην Αθήνα από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , την παράσταση «Σπιρτόκουτο», που είναι η θεατροποιημένη εκδοχή της πολύκροτης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη.

 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Απριλίου, θα δοθεί μια παράσταση βραδινή στις 9.30μ.μ., το Σάββατο 7 Απριλίου διπλή παράσταση 7.30μ.μ. και 9.30μ.μ. και την Κυριακή μία παράσταση το απόγευμα στις 7.30μ.μ.

 

 

Η παράσταση της Δεύτερης Σκηνής της ΕΘΑΛ, που είναι η 115η παραγωγή του θεάτρου της Λεμεσού, (η ΕΘΑΛ ιδρύθηκε τα Χριστούγεννα του 1988) ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Μηνά Τίγκιλη, σκηνικά-κοστούμια Εδουάρδου Γεωργίου και φωτισμούς του Παναγιώτη Μανούση. Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννος Αντωνίου , μουσική επιμέλεια του σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτης Λάρκου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Γιάννος Αντωνίου, Φώτης Γεωργίδης, Αντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου, Έλενα Καλλινίκου.

 

 

Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη- ενός μικρομεσαίου 50αρη οικογενειάρχη- κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης! Όλα τα μέλη της οικογένειάς του ξεσπάνε ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλιες, ανομολόγητες επιθυμίες και διαφωνίες...Μέχρι που μια απρόσμενη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα! Το δράμα μιας λαϊκής οικογένειας, που περνάει τη ζωή της ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, σε έναν απόλυτα μάταιο, αδιάφορο και «γκρίζο» κόσμο, ένα σωστό μακελειό που θα σας καθηλώσει και, ίσως, ενοχλήσει... (Από το διαφημιστικό της ταινίας του Γ. Οικονομίδη).

 

Η διάρκεια της παράστασης είναι 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα και.....

ΠΡΟΣΟΧΗ, η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στην παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ενοχλήσουν ορισμένους θεατές .
 

 

Οι προσκλήσεις που διαθέτει το Culturenow.gr για τους αναγνώστες του μέσω διαγωνισμού είναι για τη βραδινή παράσταση του Σαββάτου 7 Απριλίου στις 21.30.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, του Γιάννη Στίγκα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.12.2016 13:46
Το έργο του Γιάννη Στίγκα, Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, είναι η πρώτη παράσταση που θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Medea Electronique, στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Λογοτεχνία στη σκηνή.
Σχεδόν σαράντα, του Γιώργου Χατζηπαύλου για 2η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 14:31
Ο απολαυστικός Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση Σχεδόν σαράντα, μια παράσταση stand up comedy - αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα.
Μια ανάσα ζωής του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.05.2016 16:34
Η θεατρική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει το θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου “Μια ανάσα ζωής” του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 Μαΐου 2016.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.