Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Γιάννης Κουνέλλης θα παρουσιάσει ένα νέο έργο του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση θα φιλοξενείται στη

νεοκλασική πτέρυγα του Μεγάρου Σταθάτου και θα διαρκέσει από τις 5 Απριλίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2012. Ο Γιάννης Κουνέλλης, του οποίου η συνεισφορά στο ριζοσπαστικό και με διεθνείς επιρροές κίνημα της Arte Povera υπήρξε καταλυτική, έφυγε από την Ελλάδα σε πολύ νεαρή ηλικία για να αφήσει πίσω του τα τραύματα του Εμφυλίου.

Τώρα επιστρέφει για να δημιουργήσει ένα έργο εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει σήμερα η Ελλάδα.

Η εγκατάσταση του Κουνέλλη δεν μπορούσε παρά να συνιστά μια αντίδραση στην έκρυθμη κατάσταση καθώς, όπως λέει, “στη συγκυρία αυτή θα ήταν αδιανόητη μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης στην Ελλάδα”.

Διάλεξη με γενικό τίτλο:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ, με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης του Γιάννη Κουνέλλη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει μία συνάντηση με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες στιγμές στο έργο του δημιουργού, η σκέψη του πίσω από τα έργα, τα υλικά, οι αγάπες του στην ιστορία της τέχνης, τα ταξίδια του στην τέχνη και οι επιστροφές του σαν αρχή για νέες αναχωρήσεις.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από συζητήσεις με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, φωτογραφικό υλικό και βιβλιογραφία. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι εικαστικός και γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική (1982-1987) στην Αθήνα, ενώ μεταξύ των ετών 1990-1994 παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο Παρίσι στο Centre Georges Pompidou σε ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών και νέων στη σύγχρονη τέχνη. Ανέπτυξε πλούσια παιδαγωγική δραστηριότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης, επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές για τα εικαστικά στην ΕΡΤ, οργανώνει κύκλους διαλέξεων με θέμα τους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες, ενώ δουλεύει συστηματικά για τη δημιουργία αρχείου της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Υποστηρίζει τον ρόλο του καλλιτέχνη ως φορέα εμπειρίας της εποχής του, ενώ το καλλιτεχνικό της έργο χαρακτηρίζεται από ένα είδος «πορτραιτογραφίας» μέσα από την ίδια την καλλιτεχνική πρακτική

Κόστος συμμετοχής: 10€
Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: 8€