Η θεατρική ομάδα Boy Oh! μετά την “Ευγένα” του Θεόδωρου Μοντσελέζε που παρουσίασε πέρσι, καταπιάνεται φέτος, πιο ώριμη και με ανανεωμένη

σύνθεση με τον “Βόυτσεκ“. Η ομάδα αποτελείται από νέους ηθοποιούς, απόφοιτους της δραματικής σχολής Εμπρός-Θέατρο Εργαστήριο.

 
Στόχος της Boy Oh! κατά τη διάρκεια των προβών ήταν η εύρεση ενός κοινού σκηνικού κώδικα και ενός κινησιολογικού λεξιλογίου. Βασικό στοιχείο της παράστασης είναι η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων σκηνικών αντικειμένων και η απουσία σκηνικού. Έτσι, μέσω της αφαίρεσης έρχονται στο προσκήνιο τα σώματα των πέντε ηθοποιών που αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν τους ρόλους του έργου. Η μετάφραση έγινε από το πρωτότυπο ειδικά για την παράσταση από τη Βασιλική Κρίκωνα.

 
Ο Büchner ξεκίνησε να γράφει τον «Βόυτσεκ» το 1836 αλλά πέθανε από τύφο το 1837 σε ηλικία 23 ετών, αφήνοντας το έργο ανολοκλήρωτο. Η αποσπασματική μορφή του έργου το φέρνει πιο κοντά στο σύγχρονο δράμα και η ύπαρξη διαφορετικών εκδοχών του αφήνει μεγάλη ελευθερία στον εκάστοτε σκηνοθέτη αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια οριστική εκδοχή που μπορεί να ακολουθήσει. Αφορμή για τη συγγραφή του στάθηκε η πραγματική ιστορία του Johann Christian Woyzeck που σκότωσε την ερωμένη του Christiane Woost και εκτελέστηκε στη Λειψία το 1821 αλλά ο Büchner υπερβαίνοντας αυτό το γεγονός θίγει κι άλλα θέματα όπως είναι η φτώχεια, οι σχέσεις εξουσιαστή εξουσιαζόμενου, η βία, η θρησκεία και πρωταρχικά, η ίδια η ανθρώπινη φύση.

 
 Μετάφραση: Βασιλική Κρίκωνα
 Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Σαββίδου
 Κοστούμια: Γιάννα Ρεσβάνη
 Lighting Designer: Βασίλης Αβραμάκος
 Φωτογραφίες/trailer: Ντίνος Ανδρίκουλας, Δημήτρης Τζουκμάνης
 Σχεδιασμός Αφίσας: Victoria N.Slayer

 
 Παίζουν: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Στέφανος Ντρέκος, Ελένη Παργινού, Μαργαρίτα Σταυροπούλου