Το Beton7 παρουσιάζει την Αφροκουβανέζικη μουσικοχορευτική παράσταση «The Music Of Santeria» την Πέμπτη …

19 Απριλίου 2012.

Η Σαντερία είναι η παραδοσιακή θρησκεία της Κούβας. Προέρχεται από την θρησκεία των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κυρίως στη Νιγηρία. Η μουσική τους συνοδευόμενη από χορό είναι ένα άμεσο κάλεσμα προς τους Orishas, τους Θεούς της θρησκείας των Yoruba\’. Το κάλεσμα γίνεται μέσω τριών τυμπάνων Bata\’ και ο κάθε Orisha έχει το δικό του ρυθμό, στα κρουστά, το δικό του τραγούδι, καθώς και το δικό του χορό.

Συντελεστές:
Εισηγείται και παίζει κρουστά ο Σταύρος Νταντούς.

Κρουστά παίζουν επίσης:

Ο Iya: (Μεγάλο Τύμπανο), απόφοιτος του τμήματος Εθνομουσικολογίας του SOAS Univercity (School of Oriental and African Studies) του Λονδίνου και για 5 έτη μαθητής του ζωντανού θρύλου των Bata\’ Cristobal “Larinaga” μέλος των “Clave Y Guaguanco”

Ο Carlos Menendez, ένας από τους καλύτερους κουβανέζους κρουστούς που ζουν εδώ στην Ελλάδα:
όργανο: Itotele (Μεσαίο τύμπανο)

Ο Άγγελος Πολυχρόνου, δάσκαλος στη σχολή QUILOBO σε Αφροβραζιλιάνικα κρουστά.
όργανο: Okonkolo (Μικρό τύμπανο)

Στο τραγούδι η Akemis Teran Carrera, τραγουδίστρια του group του Conjunto Folklorico National de Cuba, του μεγαλύτερου κρατικού πανεπιστήμιου μουσικής στη Κούβα.
 

Στο χορό ο Ivan Lopez, ένας από τους πιο διακεκριμένους Latin χορευτές στην Ελλάδα, όπου έχει μελετήσει όλους τους παραδοσιακούς αφροκουβανέζικους χορούς.

Την ημέρα της παράστασης όλοι οι μαθητές της τάξης των Bata\’ της σχολής African Percussions θα αποτελούν τη χορωδία που θα συνοδεύει τα κρουστά και την τραγουδίστρια.