Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

The Music Of Santeria: Αφροκουβανέζικη Μουσικοχορευτική παράσταση στο Beton7

The Music Of Santeria: Αφροκουβανέζικη Μουσικοχορευτική παράσταση στο Beton7

Το Beton7 παρουσιάζει την Αφροκουβανέζικη μουσικοχορευτική παράσταση «The Music Of Santeria» την Πέμπτη …

19 Απριλίου 2012.

 

Η Σαντερία είναι η παραδοσιακή θρησκεία της Κούβας. Προέρχεται από την θρησκεία των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κυρίως στη Νιγηρία. Η μουσική τους συνοδευόμενη από χορό είναι ένα άμεσο κάλεσμα προς τους Orishas, τους Θεούς της θρησκείας των Yoruba\'. Το κάλεσμα γίνεται μέσω τριών τυμπάνων Bata\' και ο κάθε Orisha έχει το δικό του ρυθμό, στα κρουστά, το δικό του τραγούδι, καθώς και το δικό του χορό.

 

Συντελεστές:
Εισηγείται και παίζει κρουστά ο Σταύρος Νταντούς.

 

Κρουστά παίζουν επίσης:


Ο Iya: (Μεγάλο Τύμπανο), απόφοιτος του τμήματος Εθνομουσικολογίας του SOAS Univercity (School of Oriental and African Studies) του Λονδίνου και για 5 έτη μαθητής του ζωντανού θρύλου των Bata\' Cristobal "Larinaga" μέλος των "Clave Y Guaguanco"

 

Ο Carlos Menendez, ένας από τους καλύτερους κουβανέζους κρουστούς που ζουν εδώ στην Ελλάδα:
όργανο: Itotele (Μεσαίο τύμπανο)

 

Ο Άγγελος Πολυχρόνου, δάσκαλος στη σχολή QUILOBO σε Αφροβραζιλιάνικα κρουστά.
όργανο: Okonkolo (Μικρό τύμπανο)

 

Στο τραγούδι η Akemis Teran Carrera, τραγουδίστρια του group του Conjunto Folklorico National de Cuba, του μεγαλύτερου κρατικού πανεπιστήμιου μουσικής στη Κούβα.
 

Στο χορό ο Ivan Lopez, ένας από τους πιο διακεκριμένους Latin χορευτές στην Ελλάδα, όπου έχει μελετήσει όλους τους παραδοσιακούς αφροκουβανέζικους χορούς.

 

 

Την ημέρα της παράστασης όλοι οι μαθητές της τάξης των Bata\' της σχολής African Percussions θα αποτελούν τη χορωδία που θα συνοδεύει τα κρουστά και την τραγουδίστρια.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το West Side Story στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.09.2016 13:20
Την πιο επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του φετινού καλοκαιριού, το λαμπερό «West Side Story» της Καμεράτα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Μέγαρο όσοι δεν πρόλαβαν να το δουν!
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Country music “meets” The Blues στον Ειλισσό
28.04.2016 12:13
Country music “meets” The Blues. Μια μουσική παράσταση όπου συναντιούνται δύο είδη μουσικής του Αμερικάνικου Νότου, έρχεται στον Ειλισσό στις 6 Μαΐου 2016.
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».