Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Τζον Μάντεν (“Shakespeare in Love”) επιστρέφει με μια δραματική κωμωδία, που βασίζεται στο

βιβλίο “These Foolish Things” της Ντέμπορα Μόγκαχ. Πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό cast διακεκριμένων ηθοποιών, όπως οι Τζούντι Ντεντς (“Nine”), Μάγκι Σμιθ (σειρά ταινιών “Harry Potter”), Τομ Ουίλκινσον (“Michael Clayton”), Μπιλ Νάι (“Valkyrie”), καθώς και ο νεαρός πρωταγωνιστής του “Slumdog Millionaire“, Ντεβ Πάτελ.

Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”. Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ\’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Ο Σκηνοθέτης

Ο κινηματογραφικός, θεατρικός, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σκηνοθέτης Τζον Μάντεν γεννήθηκε στην Αγγλία το 1949. Έπειτα από σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Clifton College και στο Cambridge, ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο, αρχικά ως καλλιτεχνικός διευθυντής κι έπειτα αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία πρωτοεμφανιζόμενων έργων όπως τα “Wings”, “Grown ups” και “Beyond Therapy”, ενώ ταυτόχρονα δίδασκε υποκριτική και θεατρική γραφή στο Yale. Το 1984 άρχισε να συνεργάζεται με το BBC, σκηνοθετώντας τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές – ανάμεσα στις οποίες “The Adventures of Sherlock Holmes” με τον Τζέρεμι Μπρετ, “Inspector Morse” με τον Τζον Θόου και “Prime Suspect” με την Έλεν Μίρεν.

Το 1990 ο Μάντεν μεταφέρθηκε στην Αμερική όπου έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την ταινία “Ethan Frome” με τους Λίαμ Νίσον και Πατρίσια Αρκέτ. Ακολούθησε το “Golden Gate” με τους Ματ Ντίλον και Τζόαν Τσεν, και το 1997 σκηνοθέτησε το “Mrs. Brown”, ένα δράμα εποχής βασισμένο στη ζωή της βασίλισσας Βικτωρίας, με την Τζούντι Ντεντς – η οποία για την ερμηνεία της ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου. Αμέσως μετά ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία “Shakespeare In Love” με τη Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Τζόζεφ Φάινς και την Τζούντι Ντεντς, που τιμήθηκε με 7 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερης Ταινίας. Στη συνέχεια ο Μάντεν σκηνοθέτησε το “Captain Corelli’s Mandolin” με τους Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ, και μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό έργο “Proof”, και πάλι με τη Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Άντονι Χόπκινς και τον Τζέικ Γκίλενχαλ. Το 2009 σκηνοθέτησε το θρίλερ “Killshot” με τους Μίκι Ρουρκ και Νταϊάν Λέιν, και το 2011 τη δραματική ταινία “The Debt” με την Έλεν Μίρεν, τον Τομ Ουίλκινσον, τον Σαμ Ουόρθινγκτον και την Τζέσικα Τσαστέιν σε μια πολυβραβευμένη ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Σενάριο: Ολ Πάρκερ
Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ντέμπορα Μόγκαχ

Παραγωγή 
Γκράχαμ Μπρόουντμπεντ, Πιτ Τσέρνιν

Ηθοποιοί 
Τζούντι Ντεντς, Τομ Ουίλκινσον, Μάγκι Σμιθ, Μπιλ Νάι, Πενέλοπι Ουίλτον, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ

Μοντάζ: Κρις Τζιλ
Φωτογραφία: Μπεν Ντέιβις
Σκηνικά: Άλαν ΜακΝτόναλντ
Κοστούμια: Λουίζ Στιέρνσβαρντ
Μουσική: Τόμας Νιούμαν