Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παιδική συναυλία της Μαρίζας Κωχ «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια»

την Κυριακή 1η Απριλίου στις 12:00.

 

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι που κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από τραγούδια, μια διαδραστική παρουσίαση του πλούτου της παραδοσιακής μας μουσικής.

 

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παιχνιδοτράγουδα που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.

 

Το ταξίδι του Παπλώματος ξεκίνησε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την άνοιξη του 2011. Φιλοξενήθηκε το ίδιο καλοκαίρι στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη για δύο παραστάσεις και το περασμένο φθινόπωρο παρουσιάστηκε στο Cine Τριανόν .

 


 
Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια εκδόθηκε σε βιβλίο από της Εκδόσεις Σταμούλης. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών τραγουδισμένα από την Μαρίζα Κωχ και την Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής και τη Ρίμα του Αη-Γιώργη που ερμηνεύει μοναδικά η Μαρίζα Κωχ.

 

 

Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο των παραστάσεων της φετινής σεζόν “Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια” πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του για μία μοναδική παράσταση την 1η Απριλίου 2012, σε ένα απο τους πιο μοντερνους και καταξιωμένους πολιτιστικους χώρους, στο Ιδρυμα Μηχάλης Κακογιάννης.  
Κάποιες “τεχνικές” πληροφορίες για την παράσταση

 

 

Την παράσταση απαρτίζουν η δημιουργός της παράστασης ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

και 7 μουσικοί!!!

Γιάννης Νόνης (κιθάρα)

Μιχάλης Νικολόπουλος (λαούτο)

Μιχάλης Τετώρος (βιολί)

Θωμάς Δρόσος (κλαρίνο)

Ζωή Βεργάκη (μπεντίρ)

Ηλέκτρα Παπασιμάκη (φλογέρα- φωνή)

Ηλίας Βαμβακούσης (ούτι-φωνή)


Την παράσταση πλαισιώνουν επίσης

η ΑΘΗΝΑ: Μουσικοπαιδαγωγός και η ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΡΦΥΡΗ: Ηθοποιός
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών (και μεγάλους κάθε ηλικίας!)

 


Μετά το πέρας της κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό την αφίσα και ένα κουδουνάκι από το πάπλωμα! Επιπλέον τρεις τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.01.2017 15:42
Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια, με την κυκλοφορία 3 προσωπικών δισκογραφικών δουλειών – «Ο Νοέμβρης των ματιών της», «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», «Music for Movies” - ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Women + One, με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.05.2016 12:52
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το «Women + One» μία μουσικοθεατρική παράσταση με θηλυκή άποψη μέσα από την ανάσα του ακορντεόν της, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.