Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

The Exaras - Villafranca project live στο Beton7

The Exaras - Villafranca project live στο Beton7

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί της Jazz σκηνής, Σπύρος Εξάρας και Elio Villafranca έρχονται στο Beton7 για δύο μοναδικές παραστάσεις

στις 27 και 28 Απριλίου.

 

Ο παγκόσμια φημισμένος έλληνας μουσικός κλασικής jazz κιθάρας, Σπύρος Εξάρας και ο διεθνώς αναγνωρισμένος κουβανός πιανίστας της Jazz μουσικής Elio Villafranca (steinway jazz artist), ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένας μοναδικός ήχος που συνδυάζει το κουβανέζικο πάθος της αφρικανικής διασποράς, με τα μυστήρια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, μέσα από τη δική τους προσωπική προσέγγιση στα πρότυπα της jazz μουσικής.

 


Στις δύο αυτές σπάνιες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 27 και στις 28 Απριλίου στο Beton7 οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν αυτόν τον μοναδικό ήχο παίζοντας αυθεντικά κομμάτια παραδοσιακής ελληνικής και κουβανέζικης μουσικής.

 

 

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Elio Villafranca έχει αναπτυχθεί σημαντικά με την διεθνή κριτική του τελευταίου του άλμπουμ “The Source In Between” και τις παραστάσεις του στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στο the Blue Note, Caramoor Music Festival αλλά και με τη μακροσκελή λίστα ευρωπαϊκών περιοδειών του σε κλαμπ, συναυλίες , και σημαντικά φεστιβάλ μουσικής. Στη πορεία αυτή έχει συνεργαστεί με θρύλους της τζαζ μουσικής όπως Wynton Marsalis, Pat Martino, Sonny Fortune, Eddie Henderson, Johnny Pacheco, Horacio "El Negro" Hernández και Lenny White.

 

 

Στο ενεργητικό του Σπύρου Εξάρα συγκαταλέγονται παραστάσεις με επιφανείς έλληνες συνθέτες όπως ο Μ. Φραγκούλης, Μ. Θεοδωράκης, Ε. Ρεμπούτσικα , Κ. Χατζής , και Ε. Ανδριόπουλος . Σε διεθνείς μουσικές παραστάσεις έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Shirley Bassey, Randy Brecker, legendary Jazz singer Mark Murphy και τον νικητή των βραβείων Grammy David Valentin.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης live στο Σταυρό του Νότου Plus
09.01.2017 12:55
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, κρατώντας τα δικά τους κλειδιά από την “πόρτα” της Κρητικής Μουσικής, ανεβαίνουν στην Αθήνα, τα Σάββατα 14, 21 & 28 Ιανουαρίου, για τρεις μουσικές παραστάσεις στο Σταυρού του Νότου Plus!
The Beatles Tribute Project από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.12.2016 15:46
Οι μουσικοί της Καμεράτα παίζουν και πάλι με… τα “Σκαθάρια”! To Beatles Tribute Project επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».