Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί της Jazz σκηνής, Σπύρος Εξάρας και Elio Villafranca έρχονται στο Beton7 για δύο μοναδικές παραστάσεις

στις 27 και 28 Απριλίου.

Ο παγκόσμια φημισμένος έλληνας μουσικός κλασικής jazz κιθάρας, Σπύρος Εξάρας και ο διεθνώς αναγνωρισμένος κουβανός πιανίστας της Jazz μουσικής Elio Villafranca (steinway jazz artist), ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένας μοναδικός ήχος που συνδυάζει το κουβανέζικο πάθος της αφρικανικής διασποράς, με τα μυστήρια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, μέσα από τη δική τους προσωπική προσέγγιση στα πρότυπα της jazz μουσικής.

Στις δύο αυτές σπάνιες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 27 και στις 28 Απριλίου στο Beton7 οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν αυτόν τον μοναδικό ήχο παίζοντας αυθεντικά κομμάτια παραδοσιακής ελληνικής και κουβανέζικης μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Elio Villafranca έχει αναπτυχθεί σημαντικά με την διεθνή κριτική του τελευταίου του άλμπουμ “The Source In Between” και τις παραστάσεις του στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στο the Blue Note, Caramoor Music Festival αλλά και με τη μακροσκελή λίστα ευρωπαϊκών περιοδειών του σε κλαμπ, συναυλίες, και σημαντικά φεστιβάλ μουσικής. Στη πορεία αυτή έχει συνεργαστεί με θρύλους της τζαζ μουσικής όπως Wynton Marsalis, Pat Martino, Sonny Fortune, Eddie Henderson, Johnny Pacheco, Horacio “El Negro” Hernández και Lenny White.

Στο ενεργητικό του Σπύρου Εξάρα συγκαταλέγονται παραστάσεις με επιφανείς έλληνες συνθέτες όπως ο Μ. Φραγκούλης, Μ. Θεοδωράκης, Ε. Ρεμπούτσικα, Κ. Χατζής, και Ε. Ανδριόπουλος. Σε διεθνείς μουσικές παραστάσεις έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Shirley Bassey, Randy Brecker, legendary Jazz singer Mark Murphy και τον νικητή των βραβείων Grammy David Valentin.