Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει μια από τις πιο εντυπωσιακές τραγουδίστριες της τζαζ, την Gretchen Parlato από τις

28 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2012.

Η Gretchen Parlato που μόλις ψηφίστηκε καλύτερη φωνή της τζαζ από τους αναγνώστες γνωστού Αμερικάνικου περιοδικού έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και φυσικά στο Half Note. 

Κατάγεται από μουσική οικογένεια, o πατέρας της Dave Parlato ήταν ο μπασίστας του Frank Zappa και άλλων ξεχωριστών τζαζμεν. Σπούδασε εθνομουσικολογία και ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που έγινε δεκτή (το 2001) στο Thelonious Monk Institute of Jazz Performance.

Δυο χρόνια αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τζαζ Τραγουδιού του εν λόγω ιδρύματος. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συμμετοχές της, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες από πενήντα, σε album γνωστών καλλιτεχνών, όπως Esperanza Spaulding, Kenny Barron, Lionel Loueke και Terence Blanchard. Έχει συνεργαστεί και με τον μεγάλο Wayne Shorter.

Το 2005 έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και της άνοιξε τον δρόμο για την αναγνώριση. Ακολούθησαν άλλα δύο album με πιο πρόσφατο το Lost and Found που κυκλοφόρησε το 2011με δικά της τραγούδια και διασκευές rnb τραγουδιών, στον οποίο συνεργάστηκε με τον Robert Glasper.

Οι διακρίσεις που έχει λάβει είναι ήδη πολλές, εφημερίδες και περιοδικά όπως Jazz Times, New York Times, Village Voice, Billboard την τοποθετούν πάντα ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα album και έχει κερδίσει την εκτίμηση θρύλων της τζαζ μουσικής. Το νέο αστέρι της τζαζ με την χωρίς σύνορα φωνή, συνοδεία απίστευτων μουσικών, όπως ο Taylor Eigsti  και ο Kendrick Scott, έρχεται να μας συναρπάσει.

Gretchen Parlato: φωνή, hand percussion
Taylor Eigsti: πιάνο, πλήκτρα
Burniss Travis: μπάσο
Kendrick Scott: ντραμς