Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ένας λόγος παραπάνω με τον Χρήστο Γιανναρά στο Gazarte

Ένας λόγος παραπάνω με τον Χρήστο Γιανναρά στο Gazarte

Η ενότητα συνεντεύξεων από ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης στη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά με τίτλο

«Ένας Λόγος Παραπάνω», συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου, στο loft του Gazarte, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. O καλεσμένος για αυτή την εβδομάδα είναι ο Χρήστος Γιανναράς, θεολόγος, καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας.

 

"Εθνεγερσία, σύγκρουση δύο οραμάτων"

 

 

Πολλά από τα έργα του Χρήστου  Γιανναρά έχουν μεταφραστεί σε δέκα τουλάχιστον γλώσσες. Σπούδασε στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία , Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

 

 

Μια πρόσκληση-πρόκληση κι ένας λόγος παραπάνω να διακόψουμε την παθητικότητα και την ανία της καθημερινότητας, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6:30 μ.μ.

 

«Ένας λόγος παραπάνω» είναι ο τίτλος μίας ενότητας συνεντεύξεων από ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης στη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά. Μια συζήτηση δίχως φόβο και με πάθος, που οι απόψεις των καλεσμένων έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

 

 

Τόπος συνάντησης, το Loft του πολυχώρου Gazarte, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6:30 με ζεστό μυρωδάτο καφέ και αγαπημένα κουλουράκια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο τέλος κάθε συνέντευξης, πού διαρκεί μία ώρα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις στον καλεσμένο ή την καλεσμένη. Οι βραδιές θα εμπλουτίζονται με οπτικοαουστικό υλικό σχετικό με το κάθε θέμα.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
 Γιάννης Σκαρίμπας - Χαρά Νικολακοπούλου
09.11.2016 12:06
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν τo δοκίμιο της Χαράς Νικολακοπούλου, Γιάννης Σκαρίμπας. Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του.
Ο Χρήστος Γιανναράς στις Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
16.09.2016 13:15
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Την αλήθεια κατάματα των εκδόσεων ΙΑΝΟS. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο - Δημήτρης Νανόπουλος & Μάκης Προβατάς
18.02.2016 12:36
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο. Μία ζωή, η επιστήμη κι άλλα παράλληλα σύμπαντα του Δημήτρη Νανόπουλο & Μάκη Προβατά.
14.01.2016 10:15
Συζήτηση για το αφιέρωμα στη Ρώσικη Λογοτεχνία με οικοδεσπότες τον Μάκη Προβατά & τον Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή τον θεσμό των Public «Όλα για το βιβλίο».
Το παιδί εγκληματίας - Ζαν Ζενέ
21.12.2015 09:45
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Το παιδί εγκληματίας του Jean Genet σε μετάφραση του Σπύρου Γιανναρά.