Μια αιθέρια φωνή, εκλεκτοί καλεσμένοι και μελωδίες από την Tουρκία και την Ελλάδα γίνονται ένα εκρηκτικό χαρμάνι, την Πέμπτη …

5 Απριλίου, στη σκηνή του πολυχώρου Passport στον Πειραιά.

H Fide Köksal (Φιντέ Κιοκσάλ) μετά την επιτυχημένη συνεργασία της με τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα στο album “Bridges”, μάς δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλούσια Τουρκική και Ελληνική μουσική κληρονομιά παρουσιάζοντας τα καινούργια της τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική από τους Νίκο Κυπουργό, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Fide Köksal, Markosyan, Μίμη Πλέσσα, Νάσο Σωπύλη, Ζωή Τηγανούρια.

Μαζί της στη σκηνή θα βρεθούν εκλεκτοί καλεσμένοι και φίλοι, όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Κυπουργός, Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Στογιόργης (κανονάκι), Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), Cihan Türkoğlu (σάζι), Σπύρος Τσούτσης (κρουστά), Biomass (electronics), Leslie Jones (τσέλο), ενώ ιδιαίτερα τιμητική είναι η έκτακτη συμμετοχή του Μίμη Πλέσσα.

Μία συναρπαστική προσέγγιση της σύγχρονης World Music και Pop Fusion αισθητικής σε μία σπάνια συνεύρεση, επί σκηνής, μερικών εκ των σημαντικότερων Ελλήνων δημιουργών. «Τίποτα δεν είναι ξένο σε ένα καράβι που πλέει στα νερά της μουσικής» όπως λέει η ίδια η Fide.

Μαζί της οι:
Νάσος Σωπύλης: Πλήκτρα / Ενορχήστρωση
Μιχάλης Καταχανάς: Βιόλα
Δημήτρης Στασινός: Κοντραμπάσο / Κιθάρα
Σόλης Μπαρκί: Κρουστά
Στέφανος Κωνσταντινίδης: Programming / Ηχοληψία

Fide Köksal σύντομο βιογραφικό:

Η Fide Köksal (Φιντέ Κιοκσάλ) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σμύρνη.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα μουσικής στην Ακαδημία των Τεχνών Müjdat Gezen. Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο Istanbul University Conservatory στο τμήμα του Μουσικού Θεάτρου και το 2006 ήρθε στην Ελλάδα όπου, παράλληλα με την καριέρα της στο τραγούδι, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά “Ματωμένα Xώματα”, όπου συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε δύο τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου, σε δικούς της στίχους.

Το 2010, σε συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα, κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με τίτλο “Bridges”, βασισμένο σε υπέροχες μελωδίες του συνθέτη και στίχους αποδομένους στην Τούρκικη γλώσσα ενώ μέσα στο 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα της δουλειά με μουσική δική της και των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νάσου Σωπύλη, Ζωής Τηγανούργια, και άλλων και στίχους της Fide.

Special guests:

Παντελής Θαλασσινός
Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο)
Νίκος Κυπουργός
Γιώργος Στογιόργης (κανονάκι)
Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν)
Σπύρος Τσούτσης (κρουστά)
Biomass (Electronics)
Leslie Jones (τσέλο)
Cihan Türkoğlu (σάζι)

έκτακτη συμμετοχή: Μίμης Πλέσσας