Η έκθεση Umanita Nostra που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης ART ZONE 42, παρουσιάζει δύο εικαστικούς,
 

την Ιφιγένεια Αποστολοπούλου και τον Κριστιάν Ζάρα, τα έργα των οποίων διαμορφώνονται θεματικά γύρω από τον άνθρωπο και την υπόστασή του.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν τη Δευτέρα, 2 Απριλίου στις 7.00 μ.μ.


Με το ξεχωριστό, προσωπικό τους ύφος δημιουργούν μια πραγματικότητα συνυφασμένη με έναν μυστικισμό και μια λυρικότητα, αντιληπτή και έκδηλη μέσω των μορφών τους.

Η Ιφιγένεια Αποστολοπούλου, δίνει έμφαση στο οικουμενικό και στο αιώνιο με την εξαίρετα αφαιρετική απόδοση της φόρμας στις σιλουέτες της. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός σκηνικού μέσα στο οποίο ‘αιωρούνται’ οι φιγούρες της, αποκομμένες από τον χώρο και τον χρόνο , σαν πνεύματα  μέσα σε ένα ονειρικό τοπίο. Η εντύπωση αυτή εντείνεται και με την μεθοδική εξαΰλωση του χρώματος μέσα από τις ανάλαφρες σκιές που χάνονται το φόντο. Παράλληλα, η παρουσία έντονου χρώματος σε ορισμένα έργα παραπέμπει σε κάθαρση, στην οδό προς έναν ‘άλλο’ κόσμο.

Ο Κριστιάν Ζάρα καταφέρνει να αποδώσει το ίδιο ιδιαίτερο  ύφος του τόσο στα ζωγραφικά έργα του, όσο και στα χαρακτικά του. Επιβλητικές προσωπογραφίες που θυμίζουν τη χρωματική παλέτα του Matisse αντιπαραβάλλονται με τα λυρικά γυμνά του και τις πνευματικές φιγούρες του.

Παχιές και κοφτές πινελιές συνθέτουν την ίδια τη μορφή και τον χώρο που την περιβάλλει. Οι χαρακτικές συνθέσεις του θυμίζουν εφιαλτικά σκηνικά, ενώ οι προσωπογραφίες του παρουσιάζονται κατανυκτικές. Είναι αυτή η αντίθεση η οποία εναρμονίζει το έργο του και  συμπληρώνεται από τις γυμνές κοπέλες, άχρονες και αυτές, οικουμενικές, οι οποίες αποπνέουν έναν  γήινο λυρισμό.