Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δεσμά αίματος: Μια ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δεσμά αίματος: Μια ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Η νέα ταινία «Δεσμά Αίματος» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Μαρίας Πάουελ που κυκλοφορεί

από τις εκδόσεις Κέδρος, θα προβάλλεται στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ κατ\' αποκλειστικότητα από τις 22 Μαρτίου 2012.

 


ΣΕΝΑΡΙΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΝΤΖΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: V.A. FILMS - MARIANNA FILMS
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: ALATAS FILMS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΑΤΑΣ

 

 

KAΣΤ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΩΝΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΥ, ΛΑΡΙΣΑ ΒΕΡΓΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

 

 

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο νουάρ της Μαρίας Πάουελ, Δεσμά αίματος (Εκδόσεις Κέδρος), που τιμήθηκε το 2004 με το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» και έχει μεταφραστεί με επιτυχία στη Γαλλία. Τα γυρίσματα εκτυλίσσονται στην Αθήνα, στη Λάρισα, στη Νεράιδα και στην Πτολεμαΐδα.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ
Το ανακαινισμένο διαμέρισμα της Μαργαρίτας προμηνύει μια νέα αρχή. Ο πατέρας της είναι νεκρός, μαζί του και η εικόνα της άγνωστης σ’ εκείνη μητέρα της. Το παρελθόν, δίνει τη θέση του σε ένα λευκό, κομψό παρόν, όπως η ίδια φαντάζεται πως πρέπει να είναι η ζωή. Κι όμως θα αναζητήσει στη Βόρεια Ελλάδα τον απρόσιτο πρώην εραστή της, για να κλείσει ένα λογαριασμό που θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτός ανάμεσά τους.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Ο Μπεν Άφλεκ είναι ο Λογιστής!
01.09.2016 12:27
Μετά το «Gone Girl», ρόλο για τον οποίο άναψε φωτιές στο γυναικείο, αλλά και ανδρικό φύλο, και αφού φόρεσε τη στολή του Μπάτμαν, στο «Batman v. Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», ο Μπεν Άφλεκ ετοιμάζεται για τον επόμενο κινηματογραφικό του ρόλο, στην ταινία του Γκάβιν Ο΄Κόνορ, «Ο Λογιστής». Η ταινία είναι βασισμένη σε σενάριο του Μπιλ Ντουμπουκέ («The Judge»).
Café Society, του Γούντι Άλεν
19.08.2016 10:38
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2016 την ταινία Café Society, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν.
Θα σε Περιμένω, Πάντα., του Giuseppe Tornatore
06.07.2016 15:42
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 14 Ιουλίου 2016 την ταινία «Θα σε Περιμένω, Πάντα.» (La Corrispondenza) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Giuseppe Tornatore.
Το Μυστικό του Δικαστή, του Κριστιάν Βενσάν
08.03.2016 13:22
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 10 Μαρτίου 2016 την ταινία Το Μυστικό του Δικαστή (L’ Hermine) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κριστιάν Βενσάν.