Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Συναυλία-αφιέρωμα στην Επτανησιακή Μουσική στο θέατρο Badminton

Συναυλία-αφιέρωμα στην Επτανησιακή Μουσική στο θέατρο Badminton

Το θέατρο Badminton παρουσιάζει μια συναυλίααφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική , που εντάσσεται στον Κύκλο Συναυλιών «Θέματα …

της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού», και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 στις 20:30.

 

Για τον Ελλαδικό χώρο η μουσική των Επτανήσων αποτελεί ένα ξεχωριστό και μεγάλο κεφάλαιο με πολλές ιδιαιτερότητες.

 

Τα νησιά αυτά δεν γνώρισαν παρά ελάχιστη Οθωμανική κατοχή, με εξαίρεση τη Λευκάδα. Αποτέλεσαν κτήσεις της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας (Serenissima Republica di Venezia) με πρώτη την Κέρκυρα ήδη από το 1386. Κατά τον 13ο αιώνα η Δημοκρατία της Βενετίας ήταν η κατεξοχήν ηγεμονική εμπορική δύναμη της Μεσογείου. Αυτό είχε σαν συνέπεια ν’ ανθίσουν οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική.

 

Έτσι η Ιταλική επιρροή στη μουσική της Επτανήσου είναι προφανής. Τα νησιά της ήλθαν σε επαφή με τη λόγια μουσική της δύσης με αποτέλεσμα ακόμα και η λαϊκή μουσική των νησιών να υπακούει στους κανόνες της δυτικής αρμονίας.

 

Το Θέατρο Badminton στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» που διευθύνει ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, επιχειρεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική. Απ’ τούς κλασσικούς συνθέτες και ποιητές της ως το λαϊκό τραγούδι της Καντάδας και της αριέττας.

 

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ

Σερενάτες, Βαρκαρόλες, Λεμβωδίες,
Άριες, Ντουέτι, Καντάδες & Αρέκιες
Συμμετέχουν οι λυρικοί σολίστ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ | τενόρος
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΟΥΡΜΠΗΣ | βαρύτονος

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ του μαέστρου ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Ο Steven Wilson live στο Θέατρο Badminton
21.04.2016 14:26
Ο Steven Wilson, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!
Το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα για μία επιπλέον ημέρα στο Θέατρο Badminton
29.03.2016 12:47
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Θέατρο Badminton έχει γίνει ήδη sold out. Για το λόγο αυτό και μετά από απαίτηση του κοινού η παραγωγή αποφάσισε να προχωρήσει και σε δεύτερη ημέρα διεξαγωγής την Τρίτη 5 Απριλίου.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.