Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίας Αθανασάκου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίας Αθανασάκου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Το έργο της πρόωρα χαμένης ζωγράφου Ευγενίας Αθανασάκου αποτελεί ένα έργο εκτεταμένο και συνεχές, με έντονο ερευνητικό χαρακτήρα, προσωπικό ημερολογιακό τόνο και πολύ ενδιαφέροντες καλλιτεχνικούς καρπούς.

Στο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της το τοπίο είναι το είδος που την απασχόλησε περισσότερο. Στο έργο της ξεχωρίζουν δύο ενότητες: τα τοπία από τα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα και το πάρκο.

Τα χρώματα είναι ιμπρεσιονιστικά και η πινελιά της λιτή-περιγραφική και ταυτόχρονα δυναμική. Έτσι το τοπίο κυριολεκτικά «γεννιέται» από τη ζωγράφο, αναπλάθεται ως προσωπικό βίωμα, ενώ στη δεύτερη ενότητα δημιούργησε έργα με ατμόσφαιρα αινιγματική, υπαινικτική, σχεδόν φοβισμένη και με έντονη μεταφυσική χροιά.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος στον οποίο παρουσιάζεται το πλήρες έργο της ζωγράφου. Δημοσιεύονται για πρώτη φορά πολλά έργα της και αποκαλύπτεται η ζωή της μέσα από κείμενα δικά της και στενών φίλων της.

Info
Ο Χαμένος Παράδεισος
Αναδρομική έκθεση της Ευγενίας Αθανασάκου
Εγκαίνια: 9 Ιανουαρίου 2008, ώρα 20.00.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο
Επιμέλεια έκθεσης: Χάρης Καμπουρίδης και Ελισάβετ Μπαργκ.
Διάρκεια έκθεσης: 9 έως 27 Ιανουαρίου 2008
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3452150
Για ξεναγήσεις πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977450583