Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μέλλον μέσα από παρελθόν, μέσα από τέχνη

Μέλλον μέσα από παρελθόν, μέσα από τέχνη
Η γκαλερί LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Καρούκ, με τίτλο Future Tech. Μία εικαστική έκθεση, η οποία μέσα από ζωγραφικά έργα προσεγγίζει την ολότητα του χωροχρόνου περιγράφοντας το μέλλον με το λεξιλόγιο του παρελθόντος.

Η γκαλερί LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Καρούκ, με τίτλο Future Tech. Μία εικαστική έκθεση, η οποία μέσα από ζωγραφικά έργα προσεγγίζει την ολότητα του χωροχρόνου περιγράφοντας το μέλλον με το λεξιλόγιο του παρελθόντος.

Η πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Καρούκ αποτελεί ένα συνδυασμό ερωτημάτων σχετικά με το ρόλο της μάζας, ή καλύτερα της ροής του χωροχρόνου, αυτό που ονομάστηκε time-space continuum, ως πρώτη ύλη ενός έργου. Και να μπορεί να αποτελέσει η μάζα την πρώτη ύλη ενός έργου, τι είδους αισθητηριακό εξοπλισμό θα χρειαζόταν κανείς για να το αντιληφθεί;

Το έργο του καλλιτέχνη διαμορφώνει την κατεύθυνσή του ερωτήματος με τον τίτλο της και τελικά το εκτρέπει από την πορεία απαντήσεων - κλισέ με τα ίδια τα έργα και το υλικό της.

Με αρχή του την έννοια του συγκεχυμένου κόσμου, ο Καρούκ χρησιμοποιεί σαν μέσο το ασπρόμαυρο για να μεταφέρει την πύκνωση και την αραίωση του χώρου, την αντίθεση του αισθαντικού και αναπαριστώμενου κόσμου.

Info
Future Tech, Βασίλης Καρούκ
Διάρκεια: από 10 Ιανουαρίου 2008 έως 16 Φεβρουαρίου 2008
Εγκαίνια Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008, στις 20.00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 12.00 - 20.00
Σάββατο 12:00 - 16:00
LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge, Βίκτωρος Ουγκό 15, Αθήνα
www.gazonrouge.com

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ: Ομαδική έκθεση στη Φωκίωνος Νέγρη 16
19.09.2016 13:08
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στη ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 16, στην Κυψέλη, η Ομαδική Εικαστική Έκθεση με θέμα «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ», σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.