Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Crippled Black Phoenix - Κύτταρο (08 - 03 - 2012)

Crippled Black Phoenix - Κύτταρο (08 - 03 - 2012)

Έφθασα στο Κύτταρο λίγο αφού είχαν ανοίξει οι πόρτες και προς ευχάριστη έκπληξη, διαπίστωσα πως ήδη πολύς κόσμος είχε καταφθάσει και

 

Από τον Μπάμπη Βασιλειάδη

 

περίμενε υπομονετικά να μπει μέσα. Κόσμο που δεν μπορείς να τον εντάξεις σε κάποια μουσική κατηγορία (αν αυτό βέβαια είναι εφικτό, κρίνοντας από τα ρούχα και την φάτσα του καθενός), όπως άλλωστε είναι και η μουσική των Βρετανών Crippled Black Phoenix.

 

Ήταν, αν δεν κάνω λάθος, η τρίτη φορά που επισκέπτονταν την χώρα μας και ήταν στα πλαίσια της περιοδείας/παρουσίασης του τελευταίου, πολύ καλού album τους “( Mankind) The Crafty Ape”.

 

 

Λίγο μετά τις  22:00, ανέβηκαν στη σκηνή ο Justin Greaves με την υπόλοιπη μπάντα και ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με το “Nothing (We are…)”. Βλέποντας τη μπάντα, όλα τα μέλη, μου ήταν οικεία (ο Justin Greaves έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 15 μουσικούς από το 2004 μέχρι σήμερα) έκτος από τον τραγουδιστή που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο γιός του μπασίστα της μπάντας Christian Heilmann, και ότι αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση με τους CBP. Για περίπου δύο ώρες, μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που βασιζόταν κυρίως στις συνθέσεις του τελευταίου δίσκου τους.

 

Αν και άργησαν να με βάλουν στο κλίμα τους, σε αυτό φταίει και το γεγονός ότι επέλεγα να σταθώ σε μέρη του χώρου όπου οι μπροστινοί μου περισσότερη όρεξη είχαν για συζήτηση πάρα για να παρακολουθήσουν το live, τελικά υπερίσχυσε η ατμόσφαιρα και η επιβλητικότητα των κομματιών τους.

 

 

Οι ίδιοι πάνω στην σκηνή έδειχναν να απολαμβάνουν αυτό που έκαναν και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το κοινό, είτε παροτρύνοντας το να τραγουδήσει, είτε να ακολουθήσει ρυθμικά με παλαμάκια. Αποκορύφωμα, φυσικά, της επαφής αυτής είναι όταν ο Greaves κατέβηκε από την σκηνή και μπλέχτηκε με το πλήθος κατά την διάρκεια του τελευταίου κομματιού “Burnt Reynolds”.

 

 

Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή της βραδιάς με όλο τον κόσμο στο Κύτταρο να τραγουδάει και την μπάντα να αποχωρεί. Και ενώ φαινόταν να τελειώνει εκεί το set, ξαναβγήκαν για να μας παίξουν διασκευασμένο σε punk το γνωστό “Bella Ciao”.

 

 


Το θεώρησα αχρείαστο, αν και η διασκευή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, όμως με τίποτα δεν περίμενα να ακολουθήσει το εικοσάλεπτο “Time of ye life/Born for Nothing/Paranoid Arm Of Narcoleptic Empire” που αν και αγαπημένο, πραγματικά ήταν υπερβολικό για το κλείσιμο του live. Τα κομμάτια που έπαιξαν και όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά ήταν:

 


- Nothing( We Are)
- Of A Lifetime
- When You’re Gone
- Release the Clowns
- 444
- Laying Traps
- Born In A Hurricane
- A Suggestion( Not A Very Nice)
- Get Down And Live With It
- The Brain/Poznan
- Rise Up And Fight

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Οι KollektivA παρουσίασαν το νέο δίσκο τους στο Κύτταρο
20.12.2016 14:20
Το ελληνικό ροκ είναι εδώ! Αυτό αποδείχτηκε την Παρασκευή το βράδυ στον ιστορικό χώρο του “Κυττάρου” όπου και πραγματοποιήθηκε όχι μόνο η παρουσίαση του νέου δίσκου των KollektivA “Σύρματα” αλλά και μια μεγάλη ροκ συναυλία! Μοιράστηκαν λοιπόν τη σκηνή με τους Altera Vita, 30milliAmpere και 9MM σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν από κοντά!
Ανταπόκριση: Δάφνη Ζουρνατζή live @ GiocondArt
30.11.2016 12:24
Η Δάφνη Ζουρνατζή με ένα μαντολίνο και ο Κυριάκος Ορθοδόξου στο πιάνο, ξεκινούν την μουσική βραδιά με το «Βαλς των ματιών» του Σ. Λάντσια. Στο διάρκειας 2μιση ωρών live, θα αναμετρηθεί με τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής μας κληρονομιάς και θα κρατήσει καθηλωμένο και σιωπηλό το κοινό του GiocondArt (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ζωγράφου).
Ανταπόκριση: Παρουσίαση του
28.11.2016 16:54
Ο εξ Αμερικής ορμώμενος συνθέτης Περικλής Κανάρης παρουσίασε τον «Αόρατο», μια μουσική συνεργασία με τον κορυφαίο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, στο Θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στην οποία συμμετείχαν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα. Ο Βαγγέλης Γκρέκο ήταν εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights της βραδιάς!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.