Η Δήμητρα Γαλάνη είναι, μάλλον, από τις λιγοστές περιπτώσεις, της παλιάς φουρνιάς από το βαρύ πυροβολικό του …

Του Αντώνη Καλαμαρά

ελληνικού τραγουδιού, που πάντα ψάχνει νέους δρόμους εκφραστικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα σίγουρα μονοπάτια η τις εύκολες και βολικές λύσεις, θέλει πάντα να δισκογραφεί καινούργια πράγματα πλάι στο νέο αίμα της σύγχρονης τραγουδοποιίας.

Έτσι η σύμπραξη της με τον VASSILIKO, τραγουδιστή των RAINING PLEASURE, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 με μερικές πετυχημένες εμφανίσεις τους, και συνέχισε το φθινόπωρο στον μουσικό χώρο GAZARTE από όπου και το ζωντανό ηχογράφημα που κρατάμε στα χέρια μας. 

Η βασική ιδέα των παραστάσεων τους βασίστηκε στην vintage αισθητική που μας πρωτοσυστήθηκε εκείνος με τον πρώτο του σόλο δίσκο αφού ο κορμός του προγράμματος περιέχει  διασκευές του σε BEATLES, PAUL ANKA, JACQUES BREL και άλλους.

Εκείνη με τη σειρά της ερμηνεύει με πειραγμένο τρόπο, δικά της αγαπημένα και κλασσικά, όπως τα: ΑΡΤΕΜΙΣ, ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ και ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.

Και οι δύο μαζί τραγουδάνε και μας εκπτύσσουνε με παντρέματα, διασκευές ελληνικών και ξένων κομματιών, όπως η πολύ πετυχημένη διασκευή στα ΤΗΕ LOOK OF LOVE και ΘΑ ΣΑΓΑΠΩ που ταιριάξανε απίστευτα μαζί, για αυτό άλλωστε κατάφερε να ακουστεί πολύ και στο ραδιόφωνο.

Αποφεύγοντας εκφραστικές υπερβολές η ανούσιες και ατελείωτες επανεκτελέσεις, ως συνηθίζεται σε πολλά ζωντανά ηχογραφήματα που ακούμε τελευταία, οι δύο καλλιτέχνες  μας χαρίζουνε ένα λιτό αλλά ειλικρινέστατο σετ 16 τραγουδιών, αρκετό για να έχει μια εικόνα αυτής της ξεχωριστής σύμπραξης, ο ακροατής.