Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ad Libitum Quintet live στο TAF

Ad Libitum Quintet live στο TAF

Το σχήμα Ad Libitum Quintet αποτελείται από τους μουσικούς Θανάση Βαλσαμή, Βαγγέλη Κοτζαμπάση, Θοδωρή Κότσυφα, Κώστα Πατσιώτη και

Στέλιο Χατζηκαλέα. Στην εμφάνισή τους στο TAF, θα παρουσιάσουν το project τους Commuting. In Between Ends, το οποίο βασίζεται σε ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς σε κομμάτια από το βασικό ρεπερτόριο της τζαζ.

 

 

Σημείο αναφοράς των μουσικών του κουιντέτου για τη δημιουργία αυτού του project, είναι οι κοινές σκέψεις και εμπειρίες που έχουν διαμορφώσει μέσα από τις συχνές γεωγραφικές μετακινήσεις τους.

 

 

Το Ad Libitum Quintet είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε από πέντε νέους μουσικούς της τζαζ, τους οποίους συνδέουν τα κοινά τους ακούσματα από τις περιόδους της τζαζ του ΄50 και ΄60, από τις οποίες αντλούν σταθερά έμπνευση.

 


Θανάσης Βαλσαμής, πιάνο
Βαγγέλης Κοτζαμπάσης, τύμπανα
Θοδωρής Κότσυφας, κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης, κόντρα μπάσο
Στέλιος Χατζηκαλέας, τρομπέτα/ φιλικόρνο

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Fenia Papadodima και Amorgo quintet live στο Κελάρι Athenaeum
23.12.2016 11:20
Το Κελάρι Athenaeum μας προσκαλεί στις 5 Ιανουαρίου σε ένα εορταστικό live με τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
Οι Next Step Quintet live στο Duende Jazz Bar
08.04.2016 10:28
Οι Next Step Quintet θα εμφανιστούν για ένα live την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Duende Jazz Bar, στη Θεσσαλονίκη.
Never The Same: Yiorgos Limakis Quintet live στο Άλικο
06.04.2016 11:35
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, το Yiorgos Limakis Quintet θα βρεθεί live στο Άλικο με το project Never The Same.
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.