Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανατολικό Τόξο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ανατολικό Τόξο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο  συνθέτης Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από

κορυφαίους Έλληνες σολίστ, μας προσκαλεί σ’ ένα  μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης .


 

 

Μαζί του συμπράττουν οι: Δημήτρης Μπάσης , Νάντια Καραγιάννη, Λυδία Σέρβου Κώστας Ξυλάς στο τραγούδι, ενώ συμμετέχουν φιλικά και οι ηθοποιοί Φαίη Ξυλά και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

 

 

Η μουσική περιήγηση ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη.      

 

 

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

 


Επιπλέον, θα ερμηνευθούν  και αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή, όπως: ΒΑΛΚΑΝ, ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κ.α., όπως και το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 σε διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.  
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Women + One, με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.05.2016 12:52
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το «Women + One» μία μουσικοθεατρική παράσταση με θηλυκή άποψη μέσα από την ανάσα του ακορντεόν της, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.