Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ανατολικό Τόξο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ανατολικό Τόξο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο  συνθέτης Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από

κορυφαίους Έλληνες σολίστ, μας προσκαλεί σ’ ένα  μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης .


 

 

Μαζί του συμπράττουν οι: Δημήτρης Μπάσης , Νάντια Καραγιάννη, Λυδία Σέρβου Κώστας Ξυλάς στο τραγούδι, ενώ συμμετέχουν φιλικά και οι ηθοποιοί Φαίη Ξυλά και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

 

 

Η μουσική περιήγηση ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη.      

 

 

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

 


Επιπλέον, θα ερμηνευθούν  και αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή, όπως: ΒΑΛΚΑΝ, ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κ.α., όπως και το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 σε διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.  
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Women + One, με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.05.2016 12:52
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το «Women + One» μία μουσικοθεατρική παράσταση με θηλυκή άποψη μέσα από την ανάσα του ακορντεόν της, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ακύρωση - Brahms - Symphony No 1: Συναυλία από την MSO Athens στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.12.2015 15:27
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, την Πρώτη Συμφωνία του Johannes Brahms, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Ορχήστρας με τίτλο «Focus on».
Eroica του Beethoven με την MSO of Athens στο Ίδρυμα Κακογιάννης
09.12.2015 12:14
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσίαζουν την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, την Ηρωική Συμφωνία του Μπετόβεν, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Ορχήστρας με τίτλο «Focus on».