Η Αίθουσα Τέχνης S.G.Art Gallery εγκαινιάζει ένα εικαστικό Αφιέρωμα στη Γυναίκα, με έργα που προέρχονται από τρεις γενιές καλλιτεχνών

(ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών), τους οποίους έχει δημιουργικά απασχολήσει το θέμα και το έχουν αποδώσει ο καθένας με τον δικό του εκφραστικό τρόπο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις  8 Μαρτίου 2012 και ώρα 7μ.μ.

Οι γυναικείες ιδιαιτερότητες, όπως έχει γράψει η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, διαμορφώνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η ευαισθησία, ο αισθησιασμός, ο πόνος, η τρυφερότητα, η εσωτερικευμένη δύναμη, η ζωτική επίσης σπαργή, η αντοχή και η θαλπωρή, αφορούν ορισμένα μόνον γνωρίσματα, που αποδίδονται από τους δημιουργούς (γυναίκες και άνδρες ) με διαφορετική κάθε φορά  “γραφή” και χαρακτήρα. Πρόκειται για διακριτά γνωρίσματα, που αντιστέκονται στην βία, στην επιθετικότητα, στην απελπισία, στην εξουθένωση και στην κατάλυση των ουμανιστικών αξιών. Μέσα άλλωστε από αυτό το πνεύμα και με έναν τέτοιο σκοπό, συγκεντρώθηκαν τα έργα που απαρτίζουν την ομαδική αυτή έκθεση.

Τα εικαστικά έργα παρουσιάζονται με έναν διαλεκτικό και αλληλοσυμπληρωματικό τρόπο, υποσημαίνοντας την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον που αντανακλά την γυναικεία παρουσία ή άλλοτε την νοσταλγικά ανακαλούμενη απουσία της, μέσα από συμφραζόμενα, “ομιλητικά” επίσης κατάλοιπα και υπαινιγμούς, που αποκαλύπτουν λειτουργίες της συνύπαρξης του συνειδητού και ασυνειδήτου, της φαντασίας και του στοχασμού.

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν είναι: Κυριάκος Κατζουράκης, Δημήτρης Μυταράς, Μίλτος Παντελιάς, Χρύσα Βουδούρογλου, Ελένη Παυλοπούλου, Στάθης Κουκόπουλος, Κωνσταντίνος Ράμμος, Νίκος Αγγελίδης.

Από τους γλύπτες, συμμετέχουν οι: Αριστείδης Πατσόγλου, Κώστας Κλουβάτος, Θόδωρος Παπαγιάννης, Χρήστος Λαζαράκης, Ειρήνη Γκόνου.

Τα χαρακτικά έργα, που συμπληρώνουν την έκθεση, είναι των: Βάσω Κατράκη, Σαράντη Καραβούζη

 Φωτογραφίες θέματος: Έργα των: 1.Ελένης Παυλοπούλου και 2. Κωνσταντίνου Ράμμου