Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα συνεχίζουν στο Μέγαρο

Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα συνεχίζουν στο Μέγαρο
Η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης συνεχίζεται μέχρι της 30 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής την έχουν δει περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες.

Η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης συνεχίζεται μέχρι της 30 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής την έχουν δει περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες.

Πρόκειται για μία περιήγηση στον κόσμο της \"αυστριακής άνοιξης\", του κινήματος που επηρέασε καθοριστικά την πορεία του μοντερνισμού, και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα περίπου 70 έργα 19 δημιουργών-εκπροσώπων του καλλιτεχνικού αυτού κινήματος. Την επιμέλεια της Έκθεσης που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς δραστηριοτήτων Megaron Plus, υπογράφει η κριτικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη .

Παράλληλα με την έκθεση λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα της έκθεσης με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν όλες οι ώρες ξεναγήσεως μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Πλήθος μαθητών ξεναγήθηκαν στην έκθεση από ειδικούς. Τα παιδιά μέσα από έντυπα με ερωτήσεις και παιχνίδια είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και το έργο τους αλλά και να αναπτύξουν δημιουργικά την φαντασία τους.

Καθοριστική για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης υπήρξε η συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Μέγας Δωρητής) καθώς και η χορηγία του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

INFO
Aπό 23 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου, καθημερινά από 10:00 έως 18:00. Εισιτήρια 6 ευρώ (γενική είσοδος) και 3 ευρώ (φοιτητικά/παιδικά), οικογενειακό 10 ευρώ. Κατάλογος 20 ευρώ, αναμνηστικές αφίσες 5 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαγικός Κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.12.2016 10:01
Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου εμφανίστηκαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (19 Δεκεμβρίου 2016–12 Φεβρουαρίου 2017). Η Έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας–Ρωσίας 2016.
Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
24.11.2016 10:38
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 19 Μαρτίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου».
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες: εγκαίνια της έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης
28.06.2016 11:43
Στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης "Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες".