Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα συνεχίζουν στο Μέγαρο

Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα συνεχίζουν στο Μέγαρο
Η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης συνεχίζεται μέχρι της 30 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής την έχουν δει περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες.

Η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης συνεχίζεται μέχρι της 30 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής την έχουν δει περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες.

Πρόκειται για μία περιήγηση στον κόσμο της \"αυστριακής άνοιξης\", του κινήματος που επηρέασε καθοριστικά την πορεία του μοντερνισμού, και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα περίπου 70 έργα 19 δημιουργών-εκπροσώπων του καλλιτεχνικού αυτού κινήματος. Την επιμέλεια της Έκθεσης που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς δραστηριοτήτων Megaron Plus, υπογράφει η κριτικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη .

Παράλληλα με την έκθεση λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα της έκθεσης με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν όλες οι ώρες ξεναγήσεως μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Πλήθος μαθητών ξεναγήθηκαν στην έκθεση από ειδικούς. Τα παιδιά μέσα από έντυπα με ερωτήσεις και παιχνίδια είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και το έργο τους αλλά και να αναπτύξουν δημιουργικά την φαντασία τους.

Καθοριστική για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης υπήρξε η συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Μέγας Δωρητής) καθώς και η χορηγία του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

INFO
Aπό 23 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου, καθημερινά από 10:00 έως 18:00. Εισιτήρια 6 ευρώ (γενική είσοδος) και 3 ευρώ (φοιτητικά/παιδικά), οικογενειακό 10 ευρώ. Κατάλογος 20 ευρώ, αναμνηστικές αφίσες 5 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες: εγκαίνια της έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης
28.06.2016 11:43
Στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης "Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες".
Παράταση της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος - Τυπώματα» στη Μονή Λαζαριστών
24.02.2016 16:30
Παρατείνεται για έναν μήνα, έως τις 26 Μαρτίου 2016, η λειτουργία της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος»-Τυπώματα» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης του ΚΜΣΤ Γιάννη Μπόλη.
Στίγμα στιγμής: έκθεση της Χριστίνας Δουζένη στον Χώρο Τέχνης Ίρις
19.02.2016 11:18
Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στον Χώρο Τέχνης ΙΡΙΣ της Μαρίζας Φασιανού η έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Δουζένη, με τίτλο «στίγμα στιγμής».