Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

This Will Destroy you και Misuse σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

This Will Destroy you και Misuse σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Τεξανοί This Will Destroy you έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Block 33 το

Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και στην Αθήνα, στο Gagarin205, την Κυριακή 8 Απριλίου 2012. Μαζί τους οι εξαιρετικοί Έλληνες Misuse!

 

TWDY
Οι This Will Destroy you (TWDY) σχηματίστηκαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στο San Marcos της πολιτείας του Texas και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα post-rock σχήματα όπως αυτό διαμορφώθηκε από τους Explosions in The Sky, Godspeed You Black Emperor!, Mono, Do Make Say Thing και Mogwai. Παρόλο που έχουν προσπαθήσει να ¨αποτινάξουν” τον όρο post-rock από την περιγραφή του ήχου τους, μόλις πέρσι το κατάφεραν με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ‘Tunnel Blanket’ και την εισαγωγή στη μουσική τους έντονων ηλεκτρονικών στοιχείων.

 

Η μεγαλειότητα των ενορχηστρώσεων των ιnstrumental συνθέσεών τους σε συνδυασμό με την απλότητα των μελωδιών τους, τους κατέστησαν περιζήτητους ανάμεσα σε κριτικούς, κοινό και μουσικούς παραγωγούς όπως αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η πρόσφατη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας “Moneyball”. Πλέον, έχουν αναδειχτεί σε μία καταιγιστική ζωντανή δύναμη με headline shows ανά την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και εμφανίσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

 


Οι This Will Destroy You αποτελούνται από τους:
 

Chris King – Bass
Donovan Jones – Keyboards
Alex Bhore – Drums
Jeremy Galindo – Guitar

 

Επίσημη Δισκογραφία


Young Mountain (EP) – 2006
This Will Destroy You – 2008
Field Studies (EP) – 2009
Moving on the Edges of Things (EP) – 2010
Tunnel Blanket – 2011

Website | http://twdy.tumblr.com
Myspace | www.myspace.com/thiswilldestroyyou
Facebook | www.facebook.com/thiswilldestroyyou


 

Misuse
Η πρόσφατη εμφάνισή τους με τους Gravitysays_i απέδειξε σε ένα ευρύ κοινό γιατί θεωρούνται δικαίως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, post rock σχήμα της χώρας. Σχηματισμένοι το 2001 και με μία εξαιρετική παρθενική κυκλοφορία το 2008 καθώς και πολλά και σημαντικά live ανά την Ελλάδα (Mogwai, Silver Mt. Zion, Crippled Black Phoenix), οι Misuse κατάφεραν μέσα στο 2011 και με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού “April” στην Spinalonga Records να εκδηλώσουν το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων τους.

Ο συνδυασμός των παραδοσιακών ορχηστρικών συνθέσεων με την εισαγωγή πλήθους ηλεκτρονικών στοιχείων και  την κινημταγραφική διάθεση των συνθέσεών τους έχει δημιουργήσει ένα περίπλοκο αλλά και, ταυτόχρονα, τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα στη μουσική των Misuse. Οι οργανικές συνθέσεις του “April” αποτυπώνουν επακριβώς τη δυναμική των ζωντανών εμφανίσεών τους που κάθε φορά ειναι και πιο συναρπαστικές όσο και απρόβλεπτες.


 

Οι Misuse αποτελούνται από τους:
 

Σταύρος Μαραγκός – Bass
Κώστας Στεργίου – Keyboards, Programming
Νίκος Δημητρακάκος – Drums, Programming
Δημήτρης Πατσαρός – Guitar, Programming
Λευτέρης Βολάνης – Guitar

 

Επίσημη Δισκογραφία


Misuse – 2008
April – 2011

 

Website | www.misuseband.com
Myspace | www.myspace.com/misuseband
Facebook | www.facebook.com/misusetheband
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Allah - Las live στο Piraeus 117 Academy
09.11.2016 12:16
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, όπως συνηθίζουν πάντα μετά την κυκλοφορία νέου τους άλμπουμ, έρχονται στη χώρα μας, για να μας το παρουσιάσουν. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του "Calico Review" θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα... και κάπως έτσι, η παράδοση συνεχίζεται...
Οι Βρετανοί Antimatter για δύο συναυλίες στην Ελλάδα
05.08.2016 17:11
Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, οι Βρετανοί Antimatter θα βρεθούν σε Θεσσαλονίκη (Μαύρη Τρύπα) και Αθήνα (Death Disco) αντίστοιχα, για να παρουσιάσουν νέο και παλαιότερο υλικό, τιμώντας την παράδοση που τους θέλει να περιοδεύουν εκτενώς στον κόσμο για κάθε νέα τους κυκλοφορία.
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Οι Allah-Las τον Νοέμβριο στην Ελλάδα
28.07.2016 11:59
Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του “Calico Review”, οι Allah-Las θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα.
Ο Ολλανδός λαουτίστας Jozef Van Wissem για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
15.03.2016 13:19
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album, με τίτλο “When Shall This Bright Day Begin”, ο Jozef Van Wissem βγαίνει και πάλι στον δρόμο, περνώντας από τη χώρα μας, για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.