Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Jazz και Λογοτεχνία στο Ριφιφί στα Εξάρχεια

Jazz και Λογοτεχνία στο Ριφιφί στα Εξάρχεια

Το «Ριφιφί» στα Εξάρχεια αφιερώνει τις «Live Jazz Πέμπτες» του Μαρτίου στην λογοτεχνία . «Jazz και Λογοτεχνία » λοιπόν και κάθε Πέμπτη ένα

διαφορετικό μουσικό σχήμα της ελληνικής jazz σκηνής και ένα βιβλίο από τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Νέοι αλλά και βετεράνοι μουσικοί θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους φτιάχνοντας μια ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Παράλληλα για όλο τον Μάρτιο θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας «Jazz στιγμές» του Ανδρέα Ζαχαράτου.

 


Την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ το Ριφιφί μας προσκαλεί σε μια βραδιά «jazz και Λογοτεχνία», όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» του Γιάννη  Μπασκόζου από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


 

Οι περισσότερες ιστορίες σε αυτό το βιβλίο ακολουθούν την αντίστροφη φορά: η εμπειρία, οι σκέψεις, οι πράξεις των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν διαμορφώνονται, κατά έναν ανεξήγητο λόγο, μέσα από τις μουσικές. Ανάμεσα στις ανθρώπινες συμπληγάδες, άλλοτε κυρίαρχη, άλλοτε συνοδευτική, ακόμα και σιωπηλή, λάμπει, πάντα, η μουσική .
Θα ακολουθήσει μουσική με τους "Swing Shoes και την Ειρήνη Δημοπούλου, με ελεύθερη είσοδο.

 


Την Πέμπτη 8/3/12: "Human Touch" και "Κι όμως όμορφα..." του Geoff Dyer, εκδόσεις "ΠΑΠΥΡΟΣ". Η παρουσίαση θα γίνει από το Θανάση Μήνα.


Πέμπτη 15/3/12: "John Floros meets Music Soup" και "H τριλογία της Μασσαλίας" του Jean Claude Izzo, εκδόσεις "ΠΟΛΙΣ". Παρουσίαση από τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη.


Πέμπτη 22/3/12: "Mikey Pantelοus" και "Πικ" του Τζακ Κέρουακ, εκδόσεις "ΑΠΟΠΕΙΡΑ". Παρουσίαση από τους Γιάννη Μπασκόζο και Θανάση Μήνα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
12.12.2016 10:06
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο στην οδό Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου, η νέα συλλογή διηγημάτων "9 ώρες στα Εξάρχεια" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λέμβος.
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι»
07.11.2016 09:49
Η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Δημήτρης Στεφανάκης υποδέχονται τον Μάνο Ελευθερίου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στον ΙΑΝΟ και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τίτλο "Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή" με θέμα: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι».
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Παίζουμε λογοτεχνία; - Αχιλλέας Κυριακίδης
22.08.2016 10:38
Από τις εκδόσεις Opera κυκλοφορεί το βιβλίο, Παίζουμε λογοτεχνία; Το OuLiPo και η σοβαρότητα του παιχνιδιού σε ανθολόγηση - επιμέλεια Αχιλλέα Κυριακίδη.
Φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γαλλία - Γιάννης Πρελορέντζος,
27.06.2016 10:51
Από τις εκδόσεις Εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο Φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γαλλία του Γιάννη Πρελορέντζου.