Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Jazz και Λογοτεχνία στο Ριφιφί στα Εξάρχεια

Jazz και Λογοτεχνία στο Ριφιφί στα Εξάρχεια

Το «Ριφιφί» στα Εξάρχεια αφιερώνει τις «Live Jazz Πέμπτες» του Μαρτίου στην λογοτεχνία . «Jazz και Λογοτεχνία » λοιπόν και κάθε Πέμπτη ένα

διαφορετικό μουσικό σχήμα της ελληνικής jazz σκηνής και ένα βιβλίο από τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Νέοι αλλά και βετεράνοι μουσικοί θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους φτιάχνοντας μια ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Παράλληλα για όλο τον Μάρτιο θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας «Jazz στιγμές» του Ανδρέα Ζαχαράτου.

 


Την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ το Ριφιφί μας προσκαλεί σε μια βραδιά «jazz και Λογοτεχνία», όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» του Γιάννη  Μπασκόζου από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


 

Οι περισσότερες ιστορίες σε αυτό το βιβλίο ακολουθούν την αντίστροφη φορά: η εμπειρία, οι σκέψεις, οι πράξεις των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν διαμορφώνονται, κατά έναν ανεξήγητο λόγο, μέσα από τις μουσικές. Ανάμεσα στις ανθρώπινες συμπληγάδες, άλλοτε κυρίαρχη, άλλοτε συνοδευτική, ακόμα και σιωπηλή, λάμπει, πάντα, η μουσική .
Θα ακολουθήσει μουσική με τους "Swing Shoes και την Ειρήνη Δημοπούλου, με ελεύθερη είσοδο.

 


Την Πέμπτη 8/3/12: "Human Touch" και "Κι όμως όμορφα..." του Geoff Dyer, εκδόσεις "ΠΑΠΥΡΟΣ". Η παρουσίαση θα γίνει από το Θανάση Μήνα.


Πέμπτη 15/3/12: "John Floros meets Music Soup" και "H τριλογία της Μασσαλίας" του Jean Claude Izzo, εκδόσεις "ΠΟΛΙΣ". Παρουσίαση από τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη.


Πέμπτη 22/3/12: "Mikey Pantelοus" και "Πικ" του Τζακ Κέρουακ, εκδόσεις "ΑΠΟΠΕΙΡΑ". Παρουσίαση από τους Γιάννη Μπασκόζο και Θανάση Μήνα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Παίζουμε λογοτεχνία; - Αχιλλέας Κυριακίδης
22.08.2016 10:38
Από τις εκδόσεις Opera κυκλοφορεί το βιβλίο, Παίζουμε λογοτεχνία; Το OuLiPo και η σοβαρότητα του παιχνιδιού σε ανθολόγηση - επιμέλεια Αχιλλέα Κυριακίδη.
Φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γαλλία - Γιάννης Πρελορέντζος,
27.06.2016 10:51
Από τις εκδόσεις Εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο Φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γαλλία του Γιάννη Πρελορέντζου.
Ο Δημήτρης Στεφανάκης & ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητούν για
16.03.2016 09:50
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.
Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή - Δημήτρης Στεφανάκης
22.01.2016 11:21
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή του Δημήτρη Στεφανάκη.