Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει το Harris Lambrakis Quartet για τρεις ιδιαίτερες μουσικές βραδιές του Μαρτίου στις

2, 3 και 4.

Πώς γίνεται να παίζεις modal τζαζ και να δίνεις την αίσθηση ότι μιλάς τη γλώσσα της Ανατολής; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δώσει μόνον η μουσική και  ο τρόπος παιξίματος του κουαρτέτου του Χάρη Λαμπράκη, που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για τρεις μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Half Note, στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 2012.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ, τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο. Κυρίαρχα στοιχεία της μουσικής του σχήματος αποτελούν ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, η τροπική (modal) τζαζ, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές από τους John Coltrane, Bill Evans, Lakshmi Shankar, αλλά και τις ταινίες του Andrei Tarkovsky. Με αναφορές στην Ανατολή, το Harris Lambrakis Quartet εμπνέεται  από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1960 και 1970.

Ωστόσο, το μεγάλο μουσικό όπλο του σχήματος είναι ότι κατορθώνει να ακούγεται  ως το απόλυτα σύγχρονο γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, με έναν ήχο συμπαγή, καινούργιο και πολύ δημιουργικό! Η μουσική τους αποτελεί δικαίωση της έννοιας της «καθαρής δημιουργίας».
 

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
Χάρης Λαμπράκης: νέυ