Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Aga Wojcik με τίτλο «Just an ordinary life». Η έκθεση θα παρουσιαστεί από

τις 2 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012.

Η Aga Wojcik γεννήθηκε στις 19/8/1976 στο Kielce της Πολωνίας συγκεκριμένα στην περιοχή του Holy Cross Mountains ένα από τα παλαιοτέρα βουνά της Ευρώπης.

Τελείωσε νομικές σπουδές στο μεσαιωνικό Πανεπιστήμιο Jagiellonian στην Κρακοβία, δεν εξάσκησε καθόλου το επάγγελμα αυτό και ασχολήθηκε με το εμπόριο ρούχων, όπου αυτός ήταν και ο λόγος που την έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με τις χώρες της Άπω Ανατολής οι όποιες έγιναν αφετηρία πνευματικής και δημιουργικής έμπνευσης στο τομέα της φωτογραφίας.

Η πρώτη της επαφή με την φωτογραφική κάμερα ξεκίνησε στο λύκειο, σαν υποκατάστατο της ανάγκης της να δημιουργεί εικόνες μέσω της ζωγραφικής που τόσο αγαπά αλλά, όπως η ίδια αναφέρει, δεν έχει ταλέντο.

Η φωτογραφία έγινε σύντομα το πάθος της και μέχρι σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Το να ασχοληθεί επαγγελματικά με την φωτογραφία δεν ήταν πότε στα σχέδια της παρά το γεγονός ότι η κάμερα της υπήρξε σαν πιστός φίλος μαζί της, σε όλα της τα ταξίδια, πάντα έτοιμη να αποθανατίσει τη στιγμή.

H Aga απεχθάνεται την στημένη φωτογράφιση και τον τεχνητό φωτισμό, οι φωτογραφίες της προκύπτουν από οτιδήποτε δημιουργεί στο μυαλό της εικόνες και συναισθήματα. Παραδίνεται στη ζωή και στη ροή της, ανακαλύπτει τους ανθρώπους, τις εμπειρίες, την αθωότητα, την χαρά και την λύπη τους.

Η ίδια αναφέρει: «Η ομορφιά του ανθρώπου είναι η ιστορία που η εικόνα λέει από μονή της, μέσα από ρυτίδες, γκριμάτσες, σκιές, συγκινήσεις… κρύβομαι, για να μη με δουν, για να μη χάσουν την αλήθεια… φωτογραφίζω όπως ζω – όταν η ευκαιρία με βρίσκει, όταν το είναι μου εκπλήσσεται.»

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

Ομαδική στην ZPAF Gallery στην Κρακοβία τον Αύγουστο του 2005
Ατομική στις 12 ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ στην Αμοργό το Σεπτέμβρη του 2011