Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 παρουσιάζει το έργο του Edward Albee «The Zoo Story» σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά

κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 19 Μαρτίου 2012.

Ο Πήτερ κάθεται σε ένα παγκάκι και διαβάζει το βιβλίο του απορροφημένος. Εμφανίζεται ο Τζέρι. Στην ανάγκη του για επικοινωνία, εισβάλει στον μικρόκοσμο του Πήτερ και ύστερα τον τραβά στα άδυτα του δικού του κρυφού και σκοτεινού κόσμου.

Η επικοινωνία τους ακροβατεί ανάμεσα στην κατανόηση και την παρεξήγηση. Όταν έρχεται η ώρα του Πήτερ να φύγει, η ευαίσθητη ισορροπία καταρρέει. Μαζί της καταρρέουν και τα τείχη που χωρίζουν αυτούς τους δυο κόσμους. Και αυτό που μένει είναι δυο άνθρωποι, ξεγυμνωμένοι από τα κοινωνικά τους πρόσωπά. Δυο ζώα έτοιμα να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου την ύπαρξή τους.

Το “The Zoo Story” είναι το πρώτο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Edward Albee. Γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρείς εβδομάδες. Παίχτηκε για πρώτη φορά στο Schiller Theater Werkstatt του Δυτικού Βερολίνου το Σεπτέμβρη του 1959. Στην Αμερική παρουσιάστηκε το 1960, έναν χρόνο μετά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, στο Provincetown Playhouse, ταυτόχρονα με το Krapp’s Last Tape του Samuel Beckett.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο που διερευνά την μοναξιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, σε έναν κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται μέσα από την υλική του υπόσταση. Χαρακτηρίστηκε «γροθιά στο στομάχι» καθώς καταφέρνει να ανιχνεύσει, στην Αμερική του ονείρου και των ευκαιριών, την ανθρώπινη ανασφάλεια, την κενότητα και την απελπισία που οι άνθρωποι κρατούν πίσω από κλειδωμένες πόρτες και που οι κοινωνίες κρύβουν πίσω από μία τηλεοπτική-διαφημιστική «μαγική εικόνα»

Ένα «κωμικό δράμα» με μαύρο χιούμορ και σασπένς από τον master του σύγχρονου αμερικάνικου θεάτρου Edward Albee.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νέλλη Καρρά
Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Τζέρι: Γιώργος Καφετζόπουλος
Πήτερ: Μάνος Στεφανάκης