Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The Zoo Story στο Beton7

The Zoo Story στο Beton7

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 παρουσιάζει το έργο του Edward Albee «The Zoo Story» σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά

κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 19 Μαρτίου 2012.

 

Ο Πήτερ κάθεται σε ένα παγκάκι και διαβάζει το βιβλίο του απορροφημένος. Εμφανίζεται ο Τζέρι. Στην ανάγκη του για επικοινωνία, εισβάλει στον μικρόκοσμο του Πήτερ και ύστερα τον τραβά στα άδυτα του δικού του κρυφού και σκοτεινού κόσμου.


Η επικοινωνία τους ακροβατεί ανάμεσα στην κατανόηση και την παρεξήγηση. Όταν έρχεται η ώρα του Πήτερ να φύγει, η ευαίσθητη ισορροπία καταρρέει. Μαζί της καταρρέουν και τα τείχη που χωρίζουν αυτούς τους δυο κόσμους. Και αυτό που μένει είναι δυο άνθρωποι, ξεγυμνωμένοι από τα κοινωνικά τους πρόσωπά. Δυο ζώα έτοιμα να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου την ύπαρξή τους.

 

Το “The Zoo Story” είναι το πρώτο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Edward Albee. Γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρείς εβδομάδες. Παίχτηκε για πρώτη φορά στο Schiller Theater Werkstatt του Δυτικού Βερολίνου το Σεπτέμβρη του 1959. Στην Αμερική παρουσιάστηκε το 1960, έναν χρόνο μετά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα , στο Provincetown Playhouse, ταυτόχρονα με το Krapp’s Last Tape του Samuel Beckett.

 

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο που διερευνά την μοναξιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, σε έναν κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται μέσα από την υλική του υπόσταση. Χαρακτηρίστηκε «γροθιά στο στομάχι» καθώς καταφέρνει να ανιχνεύσει, στην Αμερική του ονείρου και των ευκαιριών, την ανθρώπινη ανασφάλεια, την κενότητα και την απελπισία που οι άνθρωποι κρατούν πίσω από κλειδωμένες πόρτες και που οι κοινωνίες κρύβουν πίσω από μία τηλεοπτική-διαφημιστική «μαγική εικόνα»


Ένα «κωμικό δράμα» με μαύρο χιούμορ και σασπένς από τον master του σύγχρονου αμερικάνικου θεάτρου Edward Albee.

 


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νέλλη Καρρά
Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Τζέρι: Γιώργος Καφετζόπουλος
Πήτερ: Μάνος Στεφανάκης

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
03.01.2017 15:13
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
The Curing Room, στον Πολυχώρο Vault
05.12.2016 12:08
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση THE CURING ROOM, το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
Άνθρωποι και Μυρμήγκια – Βίοι Παράλληλοι στο Blackbox
07.11.2016 11:06
Το έργο Άνθρωποι και Μυρμήγκια – Βίοι Παράλληλοι της Αφρούλης Μπέρσου, παρουσιάζεται στο Blackbox στην Θεσσαλονίκη από 7 Νοεμβρίου 2016.
«DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή στο Αγγέλων Βήμα
02.11.2016 12:04
Το «DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη, είναι έργο σύγχρονο, κοινωνικό και με πολιτικές προεκτάσεις που θίγει το πάντα επίκαιρο θέμα της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής μας επαναστατικότητας.
Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 14:17
Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.