Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή (και έμπνευση) τον Paul Klee

Με αφορμή (και έμπνευση) τον Paul Klee
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας ημερίδα και έκθεση «με αφορμή τον Paul Klee». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αλλά και της έκθεσης, το κοινό και κυρίως τα παιδιά θα προσεγγίσουν το έργο του Paul Klee, αλλά θα θαυμάσουν και εικαστικές δημιουργίες συνομήλικών τους!

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας ημερίδα και έκθεση «με αφορμή τον Paul Klee». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, το κοινό και κυρίως τα παιδιά θα προσεγγίσουν το έργο του Paul Klee, αλλά θα θαυμάσουν και εικαστικές δημιουργίες συνομήλικών τους!

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε, θα διαρκέσει τρεις ώρες, από τις 16.00 έως τις 19.00 και θα παρουσιαστεί σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής: «Ο Μαγικός Κόσμος του Paul Klee» από την Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσίαση του Zentrum Paul Klee στη Βέρνη από την Christin Markovic, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Τέχνης στην Εκπαίδευση του Kέντρου Paul Klee, παρουσίαση του τρόπου προσέγγισης του έργου του Paul Klee στους κύκλους εικαστικών εμπειριών για παιδιά του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης από τη Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφο και Εκπαιδευτικό, Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μία ώρα μετά, αφού ολοκληρωθεί η μερίδα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων στο φουαγιέ του Ινστιτούτου, στις 20.00

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής παιδιών από 5 έως 14 ετών, τα οποία συμμετείχαν στους οκτάμηνους κύκλους εικαστικών εμπειριών που πραγματοποιεί το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο χώρο του.

Μέσα από τα εικαστικά αυτά εργαστήρια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του Paul Klee, να εφαρμόσουν στοιχεία της δουλειάς του και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, το οποίο και παρουσιάζεται στην εν λόγω έκθεση,

Info
Με αφορμή τον Paul Klee
Διάρκεια έκθεσης: έως 7 Φεβρουαρίου 2008
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-21:00
Παρασκευή: 9:00-19:00
Σάββατο: 9:00-13:00

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ: έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13.09.2016 10:40
Η εταιρεία «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή της στους μικρούς της θεατές και να αναδείξει τα έργα ζωγραφικής τους, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ‘ΒατΡαπουνζέλ’», η οποία φιλοξενείται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: η έκθεση στην Ύδρα
05.04.2016 14:40
Η αγαπημένη έκθεση "20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης" συνεχίζει το ταξίδι της και από την Τρίτη 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.