Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βρώμικα Κόλπα του David Foley στο Studio Κυψέλης

Βρώμικα Κόλπα του David Foley στο Studio Κυψέλης

Το έργο του David Foley «Βρώμικα κόλπα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Studio Κυψέλης σε μετάφραση Κωνσταντίνας

Ρίτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με τη γνώμη των κριτικών, για ένα από τα τρία καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, μαζί με την "Παγίδα θανάτου" και το "Σλουθ". Το πολύκροτο αυτό ψυχολογικό θρίλερ φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τo Studio Κυψέλης και οι "Θεατρίνων θεατές", μετά την επί δύο συνεχιζόμενες σαιζόν επιτυχία του "Χόρεψε με ως το τέλος του κόσμου".

 

Μια ιδιόμορφη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων και ένα νεότερό της γοητευτικό άντρα γίνεται αφορμή για μια παράσταση γεμάτη σασπένς, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. \'Ερωτας, άνισα παιχνίδια ερωτικής διεκδίκησης, εφιάλτες από το παρελθόν και ένα μυστηριώδες σμαράγδι υφαίνουν την πολύπλοκη, όσο κι εντυπωσιακή, αυτή η ιστορία. Το ιδιαίτερο έγκειται στην παραστασιοποίηση, αφού ο σκηνοθέτης επέλεξε να "εγκλωβίσει" τους ήρωες σε ένα κλειστό δωμάτιο και ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει την παράσταση κυριολεκτικά πίσω από ένα –διάτρητο- τοίχο! Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η παρουσία ζωντανής μουσικής –πιάνο-  που υπογραμμίζει τα δρώμενα.

 

 

Το βασικό γυναικείο ρόλο της Καμίλ Ντάρκους, που στην Ευρώπη και την Αμερική παίζουν σημαντικές πρωταγωνίστριες, ερμηνεύει η Μαρία Αλιφέρη, με συμπρωταγωνιστές το Χρήστο Λιακόπουλο και το Μάριο Ντερντέ.

 


Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι:
 

στίχοι τραγουδιών και σύμβουλος Μαριάννα Τόλη
σκηνικά - κοστούμια Δέσποινα Βολίδη
μουσική Johannes Mueller
φωτογραφίες ο Κωνσταντίνος Αλμαλής
 

φωτισμοί Socole Tomcini

 

Μετάφραση: Kωνσταντίνα Ρίτσου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Στίχοι τραγουδιών-Σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Johannes Mueller
Φωτισμοί: Socole Tomcini
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αλμαλής
Ηθοποιοί αλφαβητικά: Μαρία Αλιφέρη, Χρήστος Λιακόπουλος, Μάριος Ντερντές

 

 

Σχετικές ειδήσεις
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
27.10.2016 12:04
Μετά τον επιτυχημένο «Παζολίνι» που κέρδισε κοινό και κριτικούς, οι Θεατρίνων Θεατές και το δίδυμο Γιώργος Λιβανός και Γιάννης Σολδάτος, παρουσιάζουν την παράσταση « Ο Fellini και τα όνειρα των κλόουν»
Ρέπλικα, μια ερωτική ιστορία της Στέλλας Μαρή για 2η σεζόν στο Studio Κυψέλης
10.10.2016 11:43
Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή ξεκίνησε για 2η σεζόν, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, με τον Μανώλη Βαζαίο στο ρόλο του ερευνητή-κατασκευαστή ρομπότ και την Στέλλα Μαρή στο ρόλο της ρέπλικας, στο Studio Κυψέλης για περιορισμένες παραστάσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Ρέπλικα της Στέλλας Μαρή στο Studio Κυψέλης
28.04.2016 13:30
Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 με τον Μανώλη Βαζαίο στο ρόλο του ερευνητή-κατασκευαστή ρομπότ και την Στέλλα Μαρή στο ρόλο της ρέπλικας. Παρουσιάζεται στο Studio Κυψέλης μόνο για 5 παραστάσεις.