Τελειώνοντας το 2011 και ξεφυλλίζοντας τις λίστες των μουσικών περιοδικών για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που έφευγε, διαπίστωνα,

Του Μπάμπη Βασιλειάδη

με έκπληξη, πως λίγα ήταν τα album που τα κατηγοριοποιούσες ως rock. Καθαρόαιμο. Ούτε alternative, ούτε indie, ούτε τίποτα άλλο πέρα από rock. Ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου λοιπόν για το 2012 είναι πέρα για πέρα rock!

Οι Band Of Skulls προερχόμενοι από το Μεγάλο Νησί, ήδη από τον πρώτο τους album “Baby Darling Doll Face Honey” που κυκλοφόρησε το 2009,  έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξουν ένα αξιοπρόσεκτο όνομα στην μουσική σκηνή της Αγγλίας και όχι μόνο. Έχουν περιοδεύσει δίπλα στους Black Rebel Motorcycle Club και έχουν ανοίξει ονόματα όπως οι Muse και οι Dead Weather.

Το “Sweet Sour” είναι ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της μπάντας. Περιέχει δέκα κομμάτια που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ενέργεια που εκπέμπουν, τα έντονα ξεσπάσματα στα ρεφρέν και τα heavy riffs στις κιθάρες και οι πολύ όμορφες γραμμές που έχουν στα φωνητικά. Εξάλλου αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα ατού του συγκροτήματος. Διαθέτει δύο ισάξιους τραγουδιστές, τον Russell Marsden που παίζει και τις κιθάρες και την Emma Richardson που κρατάει το ηλεκτρικό μπάσο.

Ο Matt Hayward στα τύμπανα συμπληρώνει το τρίο. Μπορεί, σε στιγμές, να νομίζετε ότι όλα τα κομμάτια του album σας θυμίζουν κάτι, όμως είναι τόσο καλές οι δυνατές στιγμές του, που μετριάζουν όποια προσπάθεια υποβιβασμού του. Δεν προσπαθούν καθόλου να κρύψουν τις επιρροές τους, ίσα ίσα που φαίνεται να διασκεδάζουν με το γεγονός. Επίσης είναι ένα album που στηρίζεται στο σύνολο των κομματιών του και όχι σε δύο ή τρία μόνο. Γι’ αυτό και μου είναι δύσκολο να επιλέξω τα πιο χαρακτηριστικά.

Key Tracks: “Sweet Sour”, “Wanderluster”, “Lies”, “You ‘re Not Pretty But You Got It Goin’ On”