Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Κράκ: Θεατρικό Αναλόγιο στο Ιωνικό Κέντρο

Κράκ: Θεατρικό Αναλόγιο στο Ιωνικό Κέντρο

Το Ιωνικό Κέντρο παρουσιάζει το δραματοποιημένο αναλόγιο «Κρακ», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα τού Δημήτρη Τσεκούρα την

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 8.30 το βράδυ.

 

Αναλόγιο - work in progress- πριν την "οριστική" του μορφή σε θεατρικά αυτόνομο έργο .


 

Δύο γυναίκες: Η Μόλλυ (η Μόλλυ Μπλουμ;) εθισμένη στον Στέφανο. Και η Κασσάνδρα, εθισμένη στα όνειρά της. Και ένας Άντρας που είναι πάντοτε παρών μολονότι πάντοτε ανύπαρκτος. Και ένα σαξόφωνο, ένα στιβαρό αντρικό όργανο με ήχους που παραπέμπουν σε ιαχές.


 

Κρακ είναι αυτό που καλό είναι να μην συμβεί ποτέ. Σε κανέναν.
Γιατί η συγκόλληση ουδέποτε έρχεται. Μάλλον...

 

Κείμενο- Δημήτρης Τσεκούρας
Παίζουν οι ηθοποιοί - Ραλλού Κρινή, Ναταλία Στυλιανού
Σαξόφωνο- Γιάννης Ψειμάδας
Σκηνοθετική επιμέλεια- Nίκος Γκεσούλης

 

Σχετικές ειδήσεις
Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ - Η φθορά, του Δημήτρη Τσεκούρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 12:28
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίoυ 2016 κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Δημήτρη Τσεκούρα, Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ - Η φθορά.
Βέρθερος, βασισμένο στα
06.10.2016 16:36
Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση "Βέρθερος", ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Το ρολόι: επιπλέον παραστάσεις στο Σχολείον
25.04.2016 15:41
Το Εθνικό Θέατρο λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού θα επαναλάβει στο «Σχολείον», στις 6, 7, 8, 13 και 14 Μαϊου την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.