Εργαστήριο χορού «Σκαλίζοντας το Χρόνο», και Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais,θα πραγματοποιηθούν στον Χώρος τέχνης S33

Το Εργαστήριο χορού «Σκαλίζοντας το Χρόνο» για την ευθραυστότητα και τη δύναμη του πνεύματος και του σώματος  περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

1. σωματική εκπαίδευση
2. ασκήσεις για συγκέντρωση και συναίσθηση
3. χορός μέσα από εικόνες
4. πειραματισμός στο χορό που προκύπτει από το περιβάλλον (χώρος) και στην κίνηση που προκύπτει από την κάθε στιγμή (χρόνος)

7, 8, 9 & 10 Aπριλίου
7 & 8 Aπριλίου 16.00 – 21.00

9 & 10 Aπριλίου 17.30 – 21.30

Η Moeno Wakamatsu γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1975 και είναι σόλο καλλιτέχνης χορού και θεάτρου με έδρα τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη.  Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Cooper Union School of Architecture και χορό στη Σχολή Merce Cunningham. Ξεκινά τη σταδιοδρομία της στο χορό ως σόλο καλλιτέχνης σε ηλικία 27 ετών.

Αναζητά ένα χορό απογυμνωμένο από τεχνητές έννοιες που οδηγεί σε άμεση επικοινωνία με το κοινό μέσα από ένα πυκνό χώρο και χρόνο. Στο έργο της υπερβαίνει τα όρια της σωματικής έκφρασης και συχνά περιπλέκει τα συμβατικά είδη χορού.

«Εύχομαι να αιωρούμαι στη στιγμή που η εσωτερική επιθυμία συναντά εξωτερικά φαινόμενα».

Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais

Το Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais®  αποτελείται από μια σειρά μαθημάτων Συνειδητοποιήση μέσω της Κίνησης® (Awareness through movement®) και συγκεκριμένα θα επικεντρωθεί στα πρωτότυπα μαθήματα του Moshe Feldenkrais, τα μαθήματα του Alexander Yanai. Κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν είναι ο προσανατολισμός της κίνησης και η σημασία των δυνάμεων εδάφους (δυνάμεις που εφαρμόζουμε μέσω της επαφής μας με το έδαφος) σε σχέση με αυτόν.

Μεταξύ των μαθημάτων θα δοθεί η ευκαιρία για συζήτηση και διευκρινίσεις.
Το εργαστήριο αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες για όλα τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία και το υπόβαθρο. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε πιστοποιημένους δασκάλους της μεθόδου Feldenkrais®.

 

31 Mαρτίου & 1 Aπριλίου 16.00 – 21.00    
2 Aπριλίου 19.45 – 21.45
3 & 4 Aπριλίου 19.30 – 22.00

17 ώρες στο σύνολο

Ατομικές συνεδρίες Λειτουργικής Ολοκλήρωσης® (Functional Integration®).Κατόπιν ραντεβού.

Η Moeno Wakamatsu εκπαιδεύτηκε από το 1998 ως το 2002 στο πρώτο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais® στη Νέα Υόρκη υπό τη διεύθυνση του Frank Wildman, όπου και δίδασκε μαζί με άλλους εκπαιδευτές όπως η Chava Shelhav, ο Mark Reese, ο Dennis Leri, ο Larry Goldfarb και ο Yvan Joly.

Η Moeno Wakamatsu θα παραδίδει ατομικές συνεδρίες Λειτουργικής Ολοκλήρωσης® (Functional Integration®) κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.( website: www.moeno.com   email: info@moeno.com)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη  Μέθοδο Feldenkrais®  μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστοχώρο  www.feldenkrais.com