Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Εργαστήριο χορού: Σκαλίζοντας το Χρόνο και Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais

Εργαστήριο χορού: Σκαλίζοντας το Χρόνο και Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais

Εργαστήριο χορού «Σκαλίζοντας το Χρόνο», και Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais,θα πραγματοποιηθούν στον Χώρος τέχνης S33...

 


Το Εργαστήριο χορού «Σκαλίζοντας το Χρόνο» για την ευθραυστότητα και τη δύναμη του πνεύματος και του σώματος  περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

1. σωματική εκπαίδευση
2. ασκήσεις για συγκέντρωση και συναίσθηση
3. χορός μέσα από εικόνες
4. πειραματισμός στο χορό που προκύπτει από το περιβάλλον (χώρος) και στην κίνηση που προκύπτει από την κάθε στιγμή (χρόνος)

7, 8, 9 & 10 Aπριλίου
7 & 8 Aπριλίου 16.00 - 21.00   

9 & 10 Aπριλίου 17.30 - 21.30

 

 


Η Moeno Wakamatsu γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1975 και είναι σόλο καλλιτέχνης χορού και θεάτρου με έδρα τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη.  Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Cooper Union School of Architecture και χορό στη Σχολή Merce Cunningham. Ξεκινά τη σταδιοδρομία της στο χορό ως σόλο καλλιτέχνης σε ηλικία 27 ετών.

Αναζητά ένα χορό απογυμνωμένο από τεχνητές έννοιες που οδηγεί σε άμεση επικοινωνία με το κοινό μέσα από ένα πυκνό χώρο και χρόνο. Στο έργο της υπερβαίνει τα όρια της σωματικής έκφρασης και συχνά περιπλέκει τα συμβατικά είδη χορού. 

 «Εύχομαι να αιωρούμαι στη στιγμή που η εσωτερική επιθυμία συναντά εξωτερικά φαινόμενα».

 

 

Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais

 

Το Εργαστήριο Μεθόδου Σωματικής Αγωγής Feldenkrais®  αποτελείται από μια σειρά μαθημάτων Συνειδητοποιήση μέσω της Κίνησης® (Awareness through movement®) και συγκεκριμένα θα επικεντρωθεί στα πρωτότυπα μαθήματα του Moshe Feldenkrais, τα μαθήματα του Alexander Yanai. Κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν είναι ο προσανατολισμός της κίνησης και η σημασία των δυνάμεων εδάφους (δυνάμεις που εφαρμόζουμε μέσω της επαφής μας με το έδαφος) σε σχέση με αυτόν.

Μεταξύ των μαθημάτων θα δοθεί η ευκαιρία για συζήτηση και διευκρινίσεις.
Το εργαστήριο αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες για όλα τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία και το υπόβαθρο. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε πιστοποιημένους δασκάλους της μεθόδου Feldenkrais®. 

  

31 Mαρτίου & 1 Aπριλίου 16.00 - 21.00    
2 Aπριλίου 19.45 - 21.45
3 & 4 Aπριλίου 19.30 - 22.00

17 ώρες στο σύνολο
 

 
Ατομικές συνεδρίες Λειτουργικής Ολοκλήρωσης® (Functional Integration®).Κατόπιν ραντεβού.

 
Η Moeno Wakamatsu εκπαιδεύτηκε από το 1998 ως το 2002 στο πρώτο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais® στη Νέα Υόρκη υπό τη διεύθυνση του Frank Wildman, όπου και δίδασκε μαζί με άλλους εκπαιδευτές όπως η Chava Shelhav, ο Mark Reese, ο Dennis Leri, ο Larry Goldfarb και ο Yvan Joly.

Η Moeno Wakamatsu θα παραδίδει ατομικές συνεδρίες Λειτουργικής Ολοκλήρωσης® (Functional Integration®) κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.( website: www.moeno.com   email: info@moeno.com)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη  Μέθοδο Feldenkrais®  μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστοχώρο  www.feldenkrais.com
 

Σχετικές ειδήσεις
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2016 από τον Lemi Ponifasio
26.04.2016 14:37
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.