Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ξενάριου

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ξενάριου

Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ξενάριου, Στην άκρη του κόσμου..

 


Ο Γιώργος Ξενάριος θα συνομιλήσει θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα Λίλα Κονομάρα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο.

 

Στην Άκρη του Κόσμου

Πώς είναι σε κάθε νεύμα που σε καλεί εσύ να φεύγεις ολοένα πιο μακριά χωρίς να αφήνεις πίσω σου δυο λέξεις, να λες έστω ένα ψέμα... Και φεύγεις δίχως μνήμη, χωρίς να κοιτάξεις πίσω...

Αρχές του 20ού αιώνα. Σε μια πόλη του πελοποννησιακού Νότου ξεσπάει μια άγνωστη επιδημία. Οι κάτοικοί της, θίασος ενός πολύχρωμου τσίρκου, φεύγουν αναζητώντας τη σωτηρία. Στο μεταίχμιο πιθανού και απίθανου, πραγματικού και φανταστικού, ο πληθυσμός των Αλυκών, ένα τεράστιο ανθρώπινο μπουλούκι, αναζητεί τη δική του Γη της Επαγγελίας. Στην πορεία τους με συνοδοιπόρο τον θάνατο, έρωτες, πάθη και συγκρούσεις γεννιούνται.

Σε μια φανταστική Ελλάδα, με φόντο τις τεχνολογικές ανακαλύψεις της εποχής (τηλέφωνο, αυτοκίνητο, κινηματογράφος, κ.λπ.), ο πρωταγωνιστής του βιβλίου καθορίζει τη διαδρομή των φυγάδων και μέσω αυτής εξαγνίζεται. Στο βάθος του πίνακα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι.

Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τον διχασμό του ανθρώπινου προσώπου.

 

Ο συγγραφέας:


Ο Γιώργος Ξενάριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων, (2007-2010). Διδάσκει δημιουργική γραφή από το 2003 (Κολλέγιο Αθηνών, Εκδόσεις Μεταίχμιο), καθώς και σε διάφορα άλλα σεμινάρια με θέμα τη λογοτεχνία . Συνεργάστηκε ως κριτικός λογοτεχνίας με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ("Βιβλιοθήκη") και από το 2005 ως κριτικός και σχολιαστής με το περιοδικό "Διαβάζω". Κείμενά του (κριτικές, άρθρα, δοκίμια, συνεντεύξεις) έχουν δημοσιευτεί σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες και τα λογοτεχνικά περιοδικά.
 

Σχετικές ειδήσεις
Θιασώτες και Φιλόσοφοι: Παρουσίαση βιβλίου στο Polis
09.01.2017 11:20
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Polis Art Café έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Π. Πεφάνη Θιασώτες και Φιλόσοφοι. Σκιαγράφηση μιας θεατροφιλοσοφίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Café
Παρουσίαση του βιβλίου «Τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη
12.12.2016 11:44
Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς στην Αθήνα, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευση«, στην Κυψέλη.
«Η μαγεία του έρωτα» των Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου στην Πάτρα
07.12.2016 13:32
To βιβλιοπωλείο Discover your Way και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου των Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου, «Η μαγεία του έρωτα» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Βυζαντινό».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  στον Ιανό
17.06.2016 10:12
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο Game Over: Η αλήθεια για την κρίση την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπεση στα Public
15.04.2016 10:38
Τα Public και οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπέση – του δημιουργού της best seller σειράς «Ψαρόσουπα» - «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι», την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.