Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Τρίο ΙΑΜΑ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Τρίο ΙΑΜΑ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Τρίο ΙΑΜΑ, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ελληνικά σύνολα σύγχρονης μουσικής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μια

επιλογή από συνθέσεις του ρεπερτορίου του, στις 1 και 2 Μαρτίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν οι συνθέσεις May του Γερμανο-Ισλανδού Steingrimur Rohloff, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Bernd-Alois Zimmermann, Brahms im Spiegelkabinett [Ο Μπραμς στο δωμάτιο με τους καθρέπτες] του Αργεντινού Carlos Stella, γνωστού για το ετερογενές μουσικό υλικό που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις του, Cendres της Kaija Saariaho, καθώς και οι ελληνικές συνθέσεις In the Vestige of the Present [Στα ίχνη του παρόντος] του Δημήτρη Παπαγεωργίου, Helix του Αντώνη Ανισέγκου και Vox Oblique του Δημήτρη Οικονόμου .

 

Τα τρία αδέρφια, Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), Μαρία Ανισέγκου (τσέλο) και Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), εμφανίζονται ως Τρίο ΙΑΜΑ από το 2004. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει στην πλειονότητά τους συνθέσεις που έχουν γραφτεί ειδικά για το τρίο, σε πολλές περιπτώσεις από νέους Έλληνες συνθέτες, κάτι που καθιστά το τρίο σημαντικό όχημα για τη σύγχρονη μουσική στη χώρα μας.

 

Το Τρίο ΙΑΜΑ έχει εμφανιστεί επίσης στην Κύπρο, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Το 2010 κυκλοφόρησε

το πρώτο τους CD, με τίτλο Present Perfect, το οποίο περιέχει επτά έργα Ελλήνων συνθετών.

 

Τρίο ΙΑΜΑ
Γιάννης Ανισέγκος:
φλάουτο
Μαρία Ανισέγκου: τσέλο
Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημήτρης Παπαγεωργίου
In the Vestige of the Present

Kaija Saariaho
Cendres

Αντώνης Ανισέγκος
Helix

Διάλειμμα

Steingrimur Rohloff
May

Carlos Stella
Brahms im Spiegelkabinett

Δημήτρης Οικονόμου
Vox Oblique

 

Πάρκινγκ στη Στέγη
Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η τρίτη συναυλία
07.04.2016 14:57
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η δεύτερη συναυλία από τη Στέγη και το Πάντειο
09.03.2016 17:12
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.