Οι Little Willies, το project που τρέχει η πιανίστα και τραγουδίστρια Norah Jones παρέα με τους Lee Alexander στο μπάσο, Jim Campilongo στην κιθάρα,

Του Σταύρου Μπέκα

Richard Julian στη κιθάρα και τη φωνή και τον Dan Rieser  στα drums, επιστρέφουν με νέο δίσκο 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους. Η μπάντα συνεχίζει ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε, κάνοντας δηλαδή διασκευές σε κλασικά country τραγούδια.

Το album ξεκινάει με το Bluegrass κομμάτι του Ralph Stanley I Worship You, συνεχίζει με τη country μπαλάντα του Scotty Wiseman Remember me και φτάνει στη πρώτη σπουδαία στιγμή του με την φοβερή εκδοχή του Honky Tonk / Hillbilly αριστουργήματος Diesel Smoke, Dangerous Curves. Το Lovesick Blues που ακολουθεί, γνωστό μάλλον από την εκτέλεση του Hank Williams, είναι άλλη μια country μπαλάντα, ενώ το Tommy Rockwood είναι η μοναδική μη-διασκευή του δίσκου. Στο Fist City οι ρυθμοί ανεβαίνουν και η φωνή της Norah Jones μας συντροφεύει σε μια Honky Tonk διασκευή σε κομμάτι της μεγάλης Loretta Lynn, ενώ στο Permanently Lonely πέφτουν οι ρυθμοί και αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Richard Julian να τραγουδήσει κομμάτι του ζωντανού θρύλου της country, Willie Nelson.

Από τις καλύτερες στιγμές του album είναι σίγουρα η εξαιρετική Folk-Cabaret εκτέλεση του Foul Owl on the Prowl των Alan Bergman / Quincy Jones, η εκτέλεση στο ωραιότατο Country / Rockabilly Wide Open Road του Παμμέγιστου Johnny Cash, αλλά και η γεμάτη συναισθήματα μπαλάντα του Kris Kristofferson For The Good Times. Λίγο πριν το τέλος έχουμε άλλον ένα Honky Tonk δυναμίτη, το If You’ve Got the Money I’ve Got the Time, γνωστό κυρίως από την εκτέλεση του Willie Nelson, ενώ ο δίσκος κλείνει με μια απλή, ουσιώδης και πανέμορφη εκτέλεση του χιλιοδιασκευασμένου Jolene της Dolly Parton.

Εννοείτε πως το For the Good Times των Little Willies δεν ανατρέπει ούτε ανανεώνει τη Country μουσική, αλλά τουλάχιστον της συμπεριφέρεται με απόλυτο σεβασμό. Λόγω του αρκετά pop χαρακτήρα του δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους fans του είδους, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν εύκολη και εύπεπτη μουσική.

Key Tracks: Diesel Smoke Dangerous Curves, Jolene, Foul Owl on the Prowl