Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βαγγέλης Άλκιμος σε μια Guest εμφάνιση με τη Λία Βίσση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Βαγγέλης Άλκιμος σε μια Guest εμφάνιση με τη Λία Βίσση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Βαγγέλης Άλκιμος (Vocal Performer & Musician) Τραγουδιστής & Τρομπετίστας - συναντά την Παρασκευή

17 Φεβρουαρίου τη Λία Βίσση σε μία μοναδική Guest εμφάνιση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .


Οι δύο καλλιτέχνες θα μοιραστούν κορυφαίες μουσικές στιγμές από τη διεθνή μουσική σκηνή με τη συνοδεία της Λίας στο πιάνο και τον Βαγγέλη στο τραγούδι και την τρομπέτα, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό.

 


Ο Βαγγέλης Άλκιμος, γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την ηλικία των επτά ετών ξεκίνησε με μαθήματα μουσικής και τρομπέτας. Συνέχισε με σπουδές στο Ωδείο Αθηνών.

 


Παράλληλα με τις σπουδές τρομπέτας διδάχτηκε θεωρία μουσικής και φωνητική, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια από τον διεθνή τρομπετίστα Maurice Andre στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά σχήματα.

 


Συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη, όπου και διαμένει μόνιμα, με διάφορους τρομπετίστες και δασκάλους φωνητικής.
Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ακουσμάτων και μουσικών γνώσεων κατέληξε στο δικό του στυλ, ένας συνδυασμός από ακούσματα κλασικής, jazz, latin, Mediterranean, μουσικής με εμπλουτισμό από ηλεκτρονική μουσική, με αποτέλεσμα είτε με μεγάλες ορχήστρες είτε μικρότερες ή ακόμη και με ένα πιάνο να αποδίδει στο κοινό την μουσική του, με την φωνή του και την τρομπέτα του. Έχει εμφανιστεί σε αρκετά μέρη στην Αμερική και την Ευρώπη ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά στη Νέα Υόρκη η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Ερωτικό βαλς: συναυλία με της Στέλλα Γαδέδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.01.2017 14:46
Η Στέλλα Γαδέδη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας ταξιδέψει με μουσικές, χρώματα και ρυθμικές ελευθερίες ερμηνεύοντας έργα για φλάουτο και παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις πρόσφατες δικές της μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.