Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης …

και τους γονείς σε μια ενημερωτική συνάντηση με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Χασάπη

«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: Μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά… και τους γονείς τους» την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, στις 6:30 μ.μ., στον χώρο δημιουργικών δράσεων ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι).

 

Ο Δημήτρης Χασάπης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προτείνει με αφορμή το βιβλίο έναν πρωτότυπο τρόπο διδακτικής μεθοδολογίας των μαθηματικών για παιδιά που πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό .

Πώς μπορεί η κουζίνα του σπιτιού
να μετατραπεί σε μαθηματικό εργαστήριο;

 

Ο συγγραφέας προτείνει στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, που προβληματίζονται για το πώς μπορούν να βοηθήσουν συμπληρωματικά τα παιδιά να κατανοήσουν και να ασκηθούν στα μαθηματικά του σχολείου, μια διαφορετική απάντηση μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες στο σπίτι
που υποκινούν το ενδιαφέρον των παιδιών για τα μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητά μας.

Ο συγγραφέας θα εξηγήσει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο και θα προτείνει μεθόδους και τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί η μαγειρική να βοηθήσει στην κατανόηση και στην εμπέδωση των μαθηματικών εννοιών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 
2). Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Νίκου Παναγιωτόπουλου «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝ» την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Έλλης 8, Βέροια).

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό.
 

  
 

3). ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ – ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Στο ερώτημα αν η λογοτεχνία παρεμβαίνει με τον τρόπο της στον σχολιασμό της κρίσης που διανύουμε, ο Μάκης Καραγιάννης, η Σοφία Νικολαϊδου και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  συζητούν με την επιμελήτρια Ελένη Μπούρα και απαντούν με τα πρόσφατα μυθιστορήματά τους «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ», «ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΝ»

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012, στις 8 μ.μ., στο ΟΞΥΓΟΝΟ
(Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).
 
Το κοινό μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις στους συγγραφείς και να παρέμβει στη συζήτηση.
 
Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
23.02.2017 11:03
Το βιβλίο "Μεσαιωνικές ιστορίες ζώων. Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων &Πουλολόγος" Κριτική έκδοση του Hans Eideneier που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.
Παρουσίαση του βιβλίου
06.02.2017 13:28
Oι Εντύποις Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, στη Θεσσαλονίκη στο Ηλιοτρόπιο café, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά στη 13η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
04.05.2016 16:44
Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων, όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.
Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
26.02.2016 11:31
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου 2016.
Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
24.02.2016 12:35
Βιβλία για όλα τα γούστα από 1 ευρώ από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.