Ο χορός μου βασίζεται σε κάτι που είναι σχετικά απλό. Είναι η προσπάθεια για μια ανοιχτή στάση ως προς το περιβάλλον την κάθε στιγμή…

ώστε αυτό να αποκτά μια υλική διάσταση και να εκδηλώνεται στο σώμα ως παρουσία και κίνηση.

Θεωρώ ότι αυτό προϋποθέτει πρωτίστως δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι κάποιος να μπορεί να αισθανθεί το περιβάλλον στην καθαρότητα του. Αυτό απαιτεί την ορισμένη μείωση των θορύβων που προέρχονται από τον εαυτό του, την εντατική έκθεση του εαυτού σε ότι υπάρχει έξω από αυτόν και την απαλλαγή από τη θέληση για προσωπική έκφραση.

Το δεύτερο στοιχείο είναι κάποιος να διατίθεται να κινηθεί από το περιβάλλον. Για να γίνει αυτό  χρειάζεται να γνωρίζει τους μηχανισμούς του σώματος του, την αντοχή, τα όρια, το κέντρο και να μπορεί να διακρίνει τις λεπτές διαβαθμίσεις της παρουσίας του από το μαύρο στο άσπρο σε ποιότητες όπως η υφή, το βάρος, η πυκνότητα, το φως / το σκοτάδι. Τέλος να μπορεί να παραιτηθεί από κινήσεις προερχόμενες από προσωπικές επιθυμίες και ένστικτα. 

   Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη στοιχειώδη προσπάθεια, κάποιος πλησιάζει στην έκφραση του πραγματικού εαυτού».

–  Moeno Wakamatsu 

Βιογραφία

Η Moeno Wakamatsu γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1975 και είναι σόλο καλλιτέχνης χορού και θεάτρου με έδρα τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη.  Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Cooper Union School of Architecture και χορό στη Σχολή Merce Cunningham. Ξεκινά τη σταδιοδρομία της στο χορό ως σόλο καλλιτέχνης σε ηλικία 27 ετών. Στην ηλικία των 26 γίνεται πιστοποιημένη δασκάλα στη μέθοδο Feldenkrais® .
Αναζητά ένα χορό απογυμνωμένο από τεχνητές έννοιες που οδηγεί σε άμεση επικοινωνία με το κοινό μέσα από ένα πυκνό χώρο και χρόνο. Στο έργο της υπερβαίνει τα όρια της σωματικής έκφρασης και συχνά περιπλέκει τα συμβατικά είδη χορού. 
 «Εύχομαι να αιωρούμαι στη στιγμή που η εσωτερική επιθυμία συναντά εξωτερικά φαινόμενα».
Moeno Wakamatsu 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό της έργο, θα βρείτε στο website:  www.moeno.com   email: info@moeno.com