Μία ημέρα μετά την πρότελευταία τους εμφάνιση στο Half Note στην Αθήνα, οι Opera Chaotique έρχονται στο club του Μυλου την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσουν την πιο χαοτική, κωμική όπερα.

Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως… Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα, όλα μέσα από μια κωμική ιστορία, σε ένα  συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

“Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα, δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show
σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης”      (TIP BERLIN MAG)

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.

Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του ’20 και ’30.

Members:
Tenorman: Vocals / Piano & Mystery
Voodoo Drummer: Drums & Tricks
Guests:
Βιργινία ΓκαΪντατζή : Σοπράνο
Γρηγόρης Πυριαλάκος : Βαρύτονος
Marmelo : Comic Magician

OPERA CHAOTIQUE
Το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer ήδη έδωσε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Βαρκελώνη, Αθήνα και Βελιγράδι ενώ ηχογράφησε όλη την παράσταση στα Στούντιο της ΕΡΤ.
Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη οι οποίοι πλαισιώνονται κάθε φορά από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο.
Την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν DVD της παράστασης “Α Jazz up Opera Show” ενώ ετοιμάζουν παράλληλα και τα projects τους: «Death of the Phantom of the Opera» (το πρώτο single κυκλοφορεί ήδή από την Hidden Track) και μελοποίηση ποιημάτων του Charles Bukowski με τον τίτλο “Poems of a Dirty Old Man”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ (Tenorman)
Είναι τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας που έχει τραγουδήσει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βουδαπέστης, Αθήνας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου, Ερεβάν και της Ρώμης (Ennio Morricone), πλάι στους Cheryl Studer (US) και Valery Chernov (RU). Επίσης έχει τραγουδήσει στις πόλεις του Βερολίνου, Βαρκελώνης, Βελιγραδίου και έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση και στο Κρατικό Θέατρο, ενώ έχει συνθέσει μουσική για θέατρο («Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Badminton κ.α.).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (Voodoo Drummer)
Είναι Jazz-blues drummer που έχει παίξει στη Νέα Ορλεάνη, Βερολίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Λεμεσό και Αθήνα με τους Lucille, Dolores Scott, Randy McAllister, Kim Lenz, Heather Cornell, Shaye Cohn, Jim & Minnie Murphy (US), Bots (BE), Talis Slide, Flo Metzger (DE), Jolly Jumper & Big Moe (NR) και επίσης έπαιξε και ηχογράφησε με τους  Meschiya Lake & Michael Dotson (US).

Οι Opera Chaotique θα εμφανιστούν στο Half Note στην Αθήνα στις 20 & 27 Φεβρουαρίου 2012.