Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα: Μια παράσταση της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Βρυσάκι

Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα: Μια παράσταση της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Βρυσάκι

Ο χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι στην Πλάκα παρουσιάζει την θεατρική παράσταση της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη

με τίτλο «Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα» από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Απριλίου 2012. 


  

ΙΔΕΑ
Το γνωστό ομαδικό παιχνίδι "Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο", γίνεται θεατρικό έργο . Κάθε βράδυ το κοινό της παράστασης, αποφασίζει ανάμεσα στους 7 ηθοποιούς για τη διανομή των ρόλων του παιχνιδιού, αλλά και για την ανάθεση ρόλων-έκπληξη στους ίδιους τους θεατές!


Κάθε βράδυ μια διαφορετική διανομή, κάθε βράδυ μια διαφορετική παρτίδα, κάθε βράδυ μια διαφορετική παράσταση, έτσι όπως την έχει αποφασίσει το κοινό!


Στην αρχή τουλάχιστον. Γιατί ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα μας δεν υπάρχει ένας πραγματικός δολοφόνος, ότι δεν έχει συμβεί ένα πραγματικό έγκλημα..

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Αθήνα, Σεπτέμβριος 1965. Η τηλεόραση έρχεται στην Ελλάδα.7 άνθρωποι προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου τηλεπαιχνιδιού της ελληνικής τηλεόρασης. Το όνομα αυτού: Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: ανάμεσα στους 7 παίκτες, βρίσκονται δύο δολοφόνοι. Για να κερδίσουν οι παίκτες-δολοφόνοι πρέπει να βγάλουν απ\' το παιχνίδι τους παίκτες-αθώους πολίτες κι ανάποδα σκοπός των αθώων πολιτών είναι να ανακαλύψουν τους δολοφόνους.


Στο τηλεοπτικό πλατό βρίσκεται και το κοινό, το οποίο παρακολουθεί το γύρισμα της εκπομπής και δουλειά του οποίου είναι να ψηφίσει για τη διανομή των ρόλων στους παίκτες, αλλά και να συμμετέχει αναλαμβάνοντας δεύτερους ρόλους.
7 εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται μια φθινοπωρινή νύχτα του 1965 σ\' ένα τηλεοπτικό πλατό. Όταν όμως το γύρισμα τελειώσει και τα φώτα του πλατό σβήσουν, θα ανακαλύψουν ότι το παιχνίδι γι\' αυτούς, μόλις άρχισε. Αυτή τη φορά, με ένα αληθινό έγκλημα κι έναν ή και περισσότερους πραγματικούς δολοφόνους..

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας/Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Δραματουργική επιμέλεια: Γιώργος Παπαπαύλου
Φωτισμοί-Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Κείμενο: Ο θίασος
Παίζουν (αλφαβητικά) : Φλώρα Καλομοίρη,Νίκος Καραπάνος,Ντόρη Μάντζαρη,Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,Γιώργος Παπαπαύλου,Εβίτα Παπαστόιτση,Γεράσιμος Πετικάρης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Πασπαλιάρη
Artwork: Κωνσταντίνος Μπελιάς
Web Developer: Γιώργος Τσιμένης

Σχετικές ειδήσεις
Αυτή η νύχτα μένει, στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης
20.12.2016 12:15
Η θεατρική παράσταση «Αυτή η νύχτα μένει», που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, ανατρέχει στα θρυλικά σκυλάδικα της επαρχίας και ζουμάρει σε ένα κολάζ ανθρώπων που μαγνητίζεται από λαϊκά τραγούδια και παρασύρεται σε ένοχες νύχτες.
Αυτή η νύχτα μένει, σε σκηνοθεσία Κίρκης Κάραλη στην Θεσσαλονίκη
04.11.2016 14:18
Η θεατρική παράσταση «Αυτή η νύχτα μένει», που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, ξεκινά την διαδρομή της από τη Θεσσαλονίκη.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.