Ο χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι στην Πλάκα παρουσιάζει την θεατρική παράσταση της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη

με τίτλο «Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα» από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Απριλίου 2012. 


  

ΙΔΕΑ
Το γνωστό ομαδικό παιχνίδι “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”, γίνεται θεατρικό έργο. Κάθε βράδυ το κοινό της παράστασης, αποφασίζει ανάμεσα στους 7 ηθοποιούς για τη διανομή των ρόλων του παιχνιδιού, αλλά και για την ανάθεση ρόλων-έκπληξη στους ίδιους τους θεατές!

Κάθε βράδυ μια διαφορετική διανομή, κάθε βράδυ μια διαφορετική παρτίδα, κάθε βράδυ μια διαφορετική παράσταση, έτσι όπως την έχει αποφασίσει το κοινό!

Στην αρχή τουλάχιστον. Γιατί ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα μας δεν υπάρχει ένας πραγματικός δολοφόνος, ότι δεν έχει συμβεί ένα πραγματικό έγκλημα..

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
“Αθήνα, Σεπτέμβριος 1965. Η τηλεόραση έρχεται στην Ελλάδα.7 άνθρωποι προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου τηλεπαιχνιδιού της ελληνικής τηλεόρασης. Το όνομα αυτού: Πέφτει η νύχτα στην Αθήνα.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: ανάμεσα στους 7 παίκτες, βρίσκονται δύο δολοφόνοι. Για να κερδίσουν οι παίκτες-δολοφόνοι πρέπει να βγάλουν απ\’ το παιχνίδι τους παίκτες-αθώους πολίτες κι ανάποδα σκοπός των αθώων πολιτών είναι να ανακαλύψουν τους δολοφόνους.

Στο τηλεοπτικό πλατό βρίσκεται και το κοινό, το οποίο παρακολουθεί το γύρισμα της εκπομπής και δουλειά του οποίου είναι να ψηφίσει για τη διανομή των ρόλων στους παίκτες, αλλά και να συμμετέχει αναλαμβάνοντας δεύτερους ρόλους.
7 εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται μια φθινοπωρινή νύχτα του 1965 σ\’ ένα τηλεοπτικό πλατό. Όταν όμως το γύρισμα τελειώσει και τα φώτα του πλατό σβήσουν, θα ανακαλύψουν ότι το παιχνίδι γι\’ αυτούς, μόλις άρχισε. Αυτή τη φορά, με ένα αληθινό έγκλημα κι έναν ή και περισσότερους πραγματικούς δολοφόνους..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας/Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Δραματουργική επιμέλεια: Γιώργος Παπαπαύλου
Φωτισμοί-Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Κείμενο: Ο θίασος
Παίζουν (αλφαβητικά) : Φλώρα Καλομοίρη,Νίκος Καραπάνος,Ντόρη Μάντζαρη,Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,Γιώργος Παπαπαύλου,Εβίτα Παπαστόιτση,Γεράσιμος Πετικάρης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Πασπαλιάρη
Artwork: Κωνσταντίνος Μπελιάς
Web Developer: Γιώργος Τσιμένης