Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Όρπετον: Μουσική βραδιά στο Booze Cooperativa

Όρπετον: Μουσική βραδιά στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Όρπετον» σε μια μοναδική βραδιά την Παρασκευή …

17 Φεβρουαρίου 2012.

 

Μια λέξη της Σαπφούς δίνει όνομα στους όρπετον, πολλές λέξεις άλλων ποιητών γίνονται κείμενο-αφορμή για τραγούδια. Στην παράδοση της σύγχρονης μουσικής, φλάουτο, τσέλο , κιθάρα, πιάνο και φωνή δένουν με ηλεκτρονικούς ήχους και διερευνούν εκλεκτικές συγγένειες με την κλασική, τη τζαζ, το ροκ και τον πειραματισμό.

 

Το σύνολο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από μουσικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έντεχνης σύγχρονης μουσικής, με παρουσία όμως και σε άλλους μουσικούς χώρους. Το ενδιαφέρον τους για διαφορετικά μουσικά είδη, η μορφή των συνθέσεων -ανοιχτή στην δημιουργική παρέμβαση των μουσικών του συνόλου- όπως και ο αυτοσχεδιασμός, είναι τα κύρια στοιχεία στη δουλειά τους.

 

Οι όρπετον είναι:

Ευτυχία Γεωργακοπούλου, φωνή
Χλόη Καμπέρου, πιάνο
Στεφανία Κατσαρού, φλάουτο
Σπύρος Μακαρούνας, ηλ. κιθάρα - ηλεκτρονικοί ήχοι
Σταύρος Παργινός, τσέλο
Σόνια Χάλαρη, κιθάρα
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι FroOts SaLaD live στο Booze Cooperativa
21.02.2017 13:51
Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 στο Booze Cooperativa θα απολαύσουμε ζωντανά την πιο groovy μουσική μπάντα, τους FroOts SaLaD, που θα μας ξεσηκώσει.
Οι Lost Bodies unplugged στο Booze Cooperativa
16.01.2017 14:53
Οι Lost Bodies θα εμφανιστούν ζωντανά στο Booze Cooperativa την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σε μία ακουστική συναυλία εφ’ όλης της ύλης, με τη Σοφία Λαμπροπούλου στο punk / κανονάκι.
Το Ziad Rajab Trio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2017 11:54
Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, oι Γέφυρες διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου.
Dialogue in Monologue, από τους Τηλέμαχο Μούσα και Παντελή Μάκκα στο Booze Cooperativa
09.12.2016 10:45
Ο συνθέτης, πολυοργανίστας Τηλέμαχος Μούσας και ο εικαστικός, video artist Παντελής Μάκκας θα βρεθούν για μία και μόνο live audio video performance στο χώρο του Booze Cooperativa.
Ο Jan Spisak των Dilemma live στο Booze
19.05.2016 12:19
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30 στο Booze :Cooperativa και με ελεύθερη είσοδο σας καλούμε όλους να απολαύσετε μια μοναδική εμφάνιση του Σλοβάκου καλλιτέχνη Jan Spisak.