Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Όρπετον: Μουσική βραδιά στο Booze Cooperativa

Όρπετον: Μουσική βραδιά στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Όρπετον» σε μια μοναδική βραδιά την Παρασκευή …

17 Φεβρουαρίου 2012.

 

Μια λέξη της Σαπφούς δίνει όνομα στους όρπετον, πολλές λέξεις άλλων ποιητών γίνονται κείμενο-αφορμή για τραγούδια. Στην παράδοση της σύγχρονης μουσικής, φλάουτο, τσέλο , κιθάρα, πιάνο και φωνή δένουν με ηλεκτρονικούς ήχους και διερευνούν εκλεκτικές συγγένειες με την κλασική, τη τζαζ, το ροκ και τον πειραματισμό.

 

Το σύνολο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από μουσικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έντεχνης σύγχρονης μουσικής, με παρουσία όμως και σε άλλους μουσικούς χώρους. Το ενδιαφέρον τους για διαφορετικά μουσικά είδη, η μορφή των συνθέσεων -ανοιχτή στην δημιουργική παρέμβαση των μουσικών του συνόλου- όπως και ο αυτοσχεδιασμός, είναι τα κύρια στοιχεία στη δουλειά τους.

 

Οι όρπετον είναι:

Ευτυχία Γεωργακοπούλου, φωνή
Χλόη Καμπέρου, πιάνο
Στεφανία Κατσαρού, φλάουτο
Σπύρος Μακαρούνας, ηλ. κιθάρα - ηλεκτρονικοί ήχοι
Σταύρος Παργινός, τσέλο
Σόνια Χάλαρη, κιθάρα
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Jan Spisak των Dilemma live στο Booze
19.05.2016 12:19
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30 στο Booze :Cooperativa και με ελεύθερη είσοδο σας καλούμε όλους να απολαύσετε μια μοναδική εμφάνιση του Σλοβάκου καλλιτέχνη Jan Spisak.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Η Αγγέλω Σφέτσου live στο Γυάλινο Up Stage
09.11.2015 09:50
Η Αγγέλω Σφέτσου, μια καλλιτεχνική παρουσία που με σταθερά και συνεπή βήματα εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια κι έχει σκοπό να μείνει, πλαισιωμένη από την ομάδα της, που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς ανεβαίνουν στην σκηνή του UpStage για ένα μουσικό πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.