Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σιωπή ο βασιλιάς ακούει των Νίκου Κηπουργού - Θωμά Μοσχόπουλου: Παρουσίαση στον Ιανό

Σιωπή ο βασιλιάς ακούει των Νίκου Κηπουργού - Θωμά Μοσχόπουλου: Παρουσίαση στον Ιανό

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει το νέο της ΒΙΒΛΙΟ CD σιωπή ο βασιλιάς ακούει των ΝΙΚΟΥ ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ και ΘΩΜΑ  …

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ στον Ιανό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Για το μιούζικαλ «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει», που κυκλοφορεί σε εικονογραφημένη έκδοση από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Έσσλιν, θα μιλήσουν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός , ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος που υπογράφει το λιμπρέτο, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μικρής Άρκτου, Παρασκευάς Καρασούλος.

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν τα έργα του ζωγράφου, ενώ στιγμιότυπα από την παράσταση θα τραγουδήσουν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Ιωάννα Φόρτη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου. Θα συμμετάσχει επίσης η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη.

 

Η έκδοση περιλαμβάνει τη μουσική για το μιούζικαλ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  το 1994 στη σειρά εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μικρά Musicals», από όπου και ηχογράφηση που συνοδεύει την παρούσα έκδοση. Παρότι εκδόθηκε λίγο καιρό αργότερα, ο δίσκος  εξαντλήθηκε και ξεχάστηκε  για πάνω από 15 χρόνια.

 

Σήμερα παρουσιάζεται από τη Μικρή Άρκτο σε βιβλίο –cd, με το κείμενο του λιμπρέτου,  πρωτότυπα εικονογραφημένο με 30 έργα του ζωγράφου Κωνσταντίνου Έσσλιν αλλά και με ένα συνοδευτικό γλωσσάρι για τους μουσικούς όρους  και την εποχή που η ιστορία αναφέρεται.

 

Την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τη συνεργασία του συνθέτη, ενώ τους ρόλους  του έργου ερμηνεύουν: η Τίνα Μαλακατέ (Μούσα) , ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Βασιλιάς), ο Γιάννης Σαμσιάρης (Μουσικός), η Δάφνη Πανουργιά, η Εύα Κέσσερλινγκ, κ.α. Στο CD την Ορχήστρα ALEA III της Βοστώνης  διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου.

 


Η Υπόθεση του Έργου:

Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Όποια  μουσική κι αν του παρουσιάζει  ο μουσικός της αυλής του, ο βασιλιάς την απορρίπτει. Τον μουσικό   από την απελπισία του, έρχεται να τον βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί από τις  «ένδοξες εποχές» του Μότσαρτ και του Μπαχ.

Η Μούσα λοιπόν, επιστρατεύει  τις επτά νότες  και εμπνέει στον μουσικό  ένα υπέροχο κομμάτι . Ούτε κι αυτό  όμως αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά.  Η Μούσα λοιπόν  σκέφτεται  κάτι καινούργιο: εμφανίζεται στον Βασιλιά  μεταμφιεσμένη  σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να την ακούσουν  μόνο όσοι έχουν πραγματικό γούστο  και μουσικές γνώσεις. Και φυσικά ούτε ο βασιλιάς, ούτε η αυλή του τολμούν  να παραδεχθούν  ότι το  «αριστούργημα» που τους παρουσιάζει η Μούσα δεν είναι παρά….

Τη συνέχεια, γεμάτη μουσική και φαντασία θα την ανακαλύψετε στο βιβλίο –cd  που κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πάνος Τσίρος στον Ιανό
21.11.2016 09:59
Ο Ιανός και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση των διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα» Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον Ιανό.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Μισός βασιλιάς - Joe Abercrombie
17.03.2016 12:03
Από τις εκδόσεις μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joe Abercrombie, Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας. Μισός βασιλιάς σε εετάφραση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου -  Ζήσης Α. Βαπορίδη
09.03.2016 10:12
Το βιβλίο, Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου. Και άλλοι μύθοι της περιοχής του Ζήση Α. Βαπορίδη κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.