Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το εναλλακτικό πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Το εναλλακτικό πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
Επιστρέφοντας ύστερα από 18 χρόνια απουσίας από τον ενεργό χώρο της Τέχνης ο Χρήστος Θεοφίλης παρουσιάζει την νέα του ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου», με έργα ζωγραφικής και κατασκευών.

Επιστρέφοντας ύστερα από 18 χρόνια απουσίας από τον ενεργό χώρο της Τέχνης ο Χρήστος Θεοφίλης παρουσιάζει την νέα του ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου», με έργα ζωγραφικής και κατασκευών.

Ο τίτλος της είναι «Το πορτρέτο του Dorian Gray-έκθεση αφιερωμένη στον Δημήτρη Ποταμίτη», στην οποία ο καλλιτέχνης επανατοποθετείται στην έννοια του πορτρέτου ως εύθραυστη ύλη.

Ο Θεοφίλης στη δουλειά που παρουσιάζεται καταφέρνει χωρίς την απαραίτητη εικόνα του πορτρέτου να δημιουργήσει τις εσωτερικές εκφράσεις του έργου. Η απουσία της εικόνας έχει ως αποτέλεσμα να τονίσει και να αναδείξει τις ανέκδοτες εκφράσεις της υπόστασης του περίφημου ήρωα.

Από την ποιητική έκφραση και το λογοτεχνικό σώμα του έργου του Ουάιλντ ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε αξίες και εκφράσεις, ώστε να στοχάζεται πάνω στη μετέωρη πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης.

Τα έργα του είναι γεμάτα από εκρήξεις χρωμάτων και διαφάνειες, τις οποίες δημιουργεί η τεχνοτροπία του.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Βασίλη Αναστασίου, «η σκοτεινή πλευρά των έργων θα έλεγε κανείς πως χαρακτηρίζει το εωσφορικό, ενώ η έκρηξη των χρωμάτων μέσα από το σκοτάδι τοποθετείται απέναντι στην ωραιότητα».

Παράλληλα με την έκθεση θα παρουσιαστεί, πέντε χρόνια μετά από την έκδοση του, και το συλλεκτικό αριθμημένο λεύκωμα (1-100 εκδόσεις Ασπρο-Μαύρο, Σεπτέμβριος 2002) με τον τίτλο «Εικονογράφηση ενός πορτρέτου», αφιέρωμα στα εκατό χρόνια θανάτου του \'Οσκαρ Ουάιλντ με είκοσι ζωγραφιές και δύο λινέλεουμ του Χρήστου Ν. Θεοφίλη και σε κείμενα-σκέψεις γι\' αυτή την έκδοση των: Βασίλη Αναστασίου (σκηνοθέτη), Μάνου Βερναρδάκη (Univeristé d\' Angers), Δημήτρη Ποταμίτη, (ηθοποιού), Πάρη Τακόπουλου (συγγραφέας).

Info
Χρήστος Θεοφίλης
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 11.00 - 14.00, 18.00 - 21.00
Σάββατο: 11.00 - 14.00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Αίθουσα Τέχνης, έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου
Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, τηλ.: 210 3607598
email: info@ekfrasi-art.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Homo Faber, έκθεση της Μάριον Ιγγλέση στην έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου
28.12.2016 13:41
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιάννα γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο “Homo Faber”.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.