Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Βραζιλιάνικη Βραδιά με τους Free Time στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Βραζιλιάνικη Βραδιά με τους Free Time στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Free Time δηλαδή τους Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο, Χρήστο Ασωνίτη στα

κρουστά και Σπύρο Μιχαήλ στην κιθάρα (ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ενορχήστρωσης) το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012.

 

Θα απολαύσουμε λαϊκή μουσική της Βραζιλίας (Chorinho) ! Μαζί τους, έκτακτη συμμετοχή η Μιράντα Βερούλη στα φωνητικά.

 

Το μουσικό σύνολο ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την μουσική της Βραζιλίας (bossa nova, samba και chorinho). 
Στο πρόγραμμά θα παρουσιαστούν κυρίως chorinho (σορίνιο) των Pixinguinha, Garoto, Jacob Bandolim, Waldir Azevedo κ.α. 
Το chorinho είναι το πρώτο είδος λαϊκής μουσικής που γεννήθηκε στη Βραζιλία και έχει τις ρίζες του στο Ρίο ντε Ζανέιρο τού 19ου αιώνα. Δημιουργήθηκε από την ανάμειξη των ευρωπαϊκών ειδών μουσικής τής εποχής με αυτή τών αφρικανών σκλάβων. Αν και η ονομασία του σημαίνει "κλαμματάκι", έχει συνήθως γρήγορο και χαρούμενο ρυθμό και χαρακτηρίζεται από δεξιοτεχνία και αυτοσχεδιασμό.

 


O Heitor Villa-Lobos θεωρούσε τα chorinho την ενσάρκωση της ψυχής της Βραζιλίας.

Σχετικές ειδήσεις
Σάλος, της Σοφίας Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2017 17:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00), για μία και μοναδική βραδιά, την παράσταση χορού της Σοφίας Μαυραγάνη με τίτλο «Σάλος» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς.
Ο Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 10:09
Μετά τις sold-out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Σοφία Μαυραγάνη επιστρέφει, φέρνοντας το «Σάλο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πιο πρόσφατο έργο της ανατρεπτικής χορογράφου, παρουσιάζεται για μια μόνο βραδιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
Open Air Milonga στην Μονή Λαζαριστών
19.08.2016 13:24
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Locos de Atar!
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.