Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Βραζιλιάνικη Βραδιά με τους Free Time στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Βραζιλιάνικη Βραδιά με τους Free Time στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Free Time δηλαδή τους Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο, Χρήστο Ασωνίτη στα

κρουστά και Σπύρο Μιχαήλ στην κιθάρα (ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ενορχήστρωσης) το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012.

 

Θα απολαύσουμε λαϊκή μουσική της Βραζιλίας (Chorinho) ! Μαζί τους, έκτακτη συμμετοχή η Μιράντα Βερούλη στα φωνητικά.

 

Το μουσικό σύνολο ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την μουσική της Βραζιλίας (bossa nova, samba και chorinho). 
Στο πρόγραμμά θα παρουσιαστούν κυρίως chorinho (σορίνιο) των Pixinguinha, Garoto, Jacob Bandolim, Waldir Azevedo κ.α. 
Το chorinho είναι το πρώτο είδος λαϊκής μουσικής που γεννήθηκε στη Βραζιλία και έχει τις ρίζες του στο Ρίο ντε Ζανέιρο τού 19ου αιώνα. Δημιουργήθηκε από την ανάμειξη των ευρωπαϊκών ειδών μουσικής τής εποχής με αυτή τών αφρικανών σκλάβων. Αν και η ονομασία του σημαίνει "κλαμματάκι", έχει συνήθως γρήγορο και χαρούμενο ρυθμό και χαρακτηρίζεται από δεξιοτεχνία και αυτοσχεδιασμό.

 


O Heitor Villa-Lobos θεωρούσε τα chorinho την ενσάρκωση της ψυχής της Βραζιλίας.

Σχετικές ειδήσεις
Open Air Milonga στην Μονή Λαζαριστών
19.08.2016 13:24
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Locos de Atar!
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το China Anhui Art Troupe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 11:04
Ένα από τα πιο φημισμένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της Κίνας, το China Anhui Art Troupe, επισκέπτεται την Ελλάδα για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με χορό, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.
Collective Choreography Project - Untitled #1 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.01.2016 10:43
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε συνεργασία με το γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα Le Quartz και τη Λενιώ Κακλέα, φιλοξενεί δημοσιογράφους του γαλλικού Τύπου σε μια βραδιά για το σύγχρονο χορό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.