Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εικαστικά ρεπορτάζ

Εικαστικά ρεπορτάζ
J\' adore παγκοσμιοποίηση στην τέχνη! Η έκθεση του Απόστολου Γιαγιάννου , One way, πραγματοποιείται παράλληλα σε Παρίσι και Αθήνα.

J\' adore παγκοσμιοποίηση στην τέχνη! Η έκθεση του Απόστολου Γιαγιάννου, One way, πραγματοποιείται παράλληλα σε Παρίσι και Αθήνα.

Ο Αποστολίς, όπως λογικά θα αποκαλούν οι Γάλλοι τον εικαστικό Απόστολο Γιαγιάννου, απαντά στις εκδηλώσεις θαυμασμού σε δυο γλώσσες! Δυο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μοιράζονται κάτι κοινό, τη δουλειά δηλαδή του καλλιτέχνη σε δυο παράλληλες εκθέσεις σε Αθήνα (Titanium Yiayiannos Gallery) και Παρίσι (Galery Arvani).

Bravo Αποστολίς! Η έκθεση του τιτλοφορείται One Way και είναι αποτέλεσμα εργασίας τεσσάρων χρόνων. Η φρέσκια δουλειά του, αποτελείται από 20 έργα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως εικαστικά ρεπορτάζ σχολιασμού της διεθνούς πραγματικότητας σήμερα.

Με μια πρώτη ματιά, τα έργα του Γιαγιάννου προκαλούν μια αυθόρμητη σύσπαση των μυών που σχετίζονται με το χαμόγελο, αλλά εκτός από το χιουμοριστικό κομμάτι, είναι διάχυτη η ειρωνεία που συχνά εξελίσσεται σε ένα οξύ, καταγγελτικό λόγο αντίθεσης σε σχέση με τα φανερά ή κρυφά κακώς κείμενα.

Ο Γιαγιάννος θεωρεί ότι, τώρα παρά ποτέ, η τέχνη και ειδικά η ζωγραφική πρέπει να παίρνει και να έχει την έννοια του κατεπείγοντος. Να είναι δηλαδή μια κατ\' επείγουσα διανοητική ορθή πράξη προβληματισμού έναντι των αρνητικών της κοινωνίας η οποία πλέον έχει φτάσει στα άκρα όρια της.

INFO
Titanium Yiayiannos Gallery: Βασ. Κωνσταντίνου 44, τηλ.: 210 7297644, www.titaniumartgallery.com
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Δεκεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα
17.10.2016 13:35
Τον τίτλο Solidus (ύλη, σταθερότητα) επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, που πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι.
Έκθεση του Απόστολου Κούστα στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
19.08.2016 11:38
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.30 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου».
Εικαστικά Αποτυπώματα: Έκθεση από την πέμπτη ομάδα στον Ι.Ο. Χανίων
31.05.2016 11:08
Οι εικαστικοί Έηγια Έλληνα, Παγώνα Ξενάκη και Σύλβια Πετσούρα αποτελούν την πέμπτη ομάδα στη σειρά εκθέσεων και δράσεων "Εικαστικά Αποτυπώματα", που λαμβάνει χώρα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
Εικαστικά Αποτυπώματα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων
08.03.2016 15:30
Σειρά εκθέσεων και παράλληλων δράσεων θα παρουσιάσουν Εικαστικοί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων από τις 22 Μαρτίου 2016, με τίτλο Εικαστικά Αποτυπώματα.