J\’ adore παγκοσμιοποίηση στην τέχνη! Η έκθεση του Απόστολου Γιαγιάννου, One way, πραγματοποιείται παράλληλα σε Παρίσι και Αθήνα.

J\’ adore παγκοσμιοποίηση στην τέχνη! Η έκθεση του Απόστολου Γιαγιάννου, One way, πραγματοποιείται παράλληλα σε Παρίσι και Αθήνα.

Ο Αποστολίς, όπως λογικά θα αποκαλούν οι Γάλλοι τον εικαστικό Απόστολο Γιαγιάννου, απαντά στις εκδηλώσεις θαυμασμού σε δυο γλώσσες! Δυο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μοιράζονται κάτι κοινό, τη δουλειά δηλαδή του καλλιτέχνη σε δυο παράλληλες εκθέσεις σε Αθήνα (Titanium Yiayiannos Gallery) και Παρίσι (Galery Arvani).

Bravo Αποστολίς! Η έκθεση του τιτλοφορείται One Way και είναι αποτέλεσμα εργασίας τεσσάρων χρόνων. Η φρέσκια δουλειά του, αποτελείται από 20 έργα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως εικαστικά ρεπορτάζ σχολιασμού της διεθνούς πραγματικότητας σήμερα.

Με μια πρώτη ματιά, τα έργα του Γιαγιάννου προκαλούν μια αυθόρμητη σύσπαση των μυών που σχετίζονται με το χαμόγελο, αλλά εκτός από το χιουμοριστικό κομμάτι, είναι διάχυτη η ειρωνεία που συχνά εξελίσσεται σε ένα οξύ, καταγγελτικό λόγο αντίθεσης σε σχέση με τα φανερά ή κρυφά κακώς κείμενα.

Ο Γιαγιάννος θεωρεί ότι, τώρα παρά ποτέ, η τέχνη και ειδικά η ζωγραφική πρέπει να παίρνει και να έχει την έννοια του κατεπείγοντος. Να είναι δηλαδή μια κατ\’ επείγουσα διανοητική ορθή πράξη προβληματισμού έναντι των αρνητικών της κοινωνίας η οποία πλέον έχει φτάσει στα άκρα όρια της.

INFO
Titanium Yiayiannos Gallery: Βασ. Κωνσταντίνου 44, τηλ.: 210 7297644, www.titaniumartgallery.com
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Δεκεμβρίου